ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02

Πρωτιά σε νέους πελάτες για τη «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας»

Για το 2024, η εταιρεία κατατάσσεται πρώτη στη χώρα σε σχέση με την κατανάλωση αερίου, με ποσοστό 29% στα δίκτυα διανομής και στις περιοχές της πρώην ΕΔΑ ΘΕΣΣ η Φυσικό Αέριο είναι δεύτερη σε συμβόλαια με περίπου 30.000 πελάτες και μερίδιο 6,5%.

Στην πρώτη θέση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των νέων πελατών, αναρριχήθηκε η εταιρεία «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας». Για το 2024, η εταιρεία κατατάσσεται πρώτη στη χώρα σε σχέση με την κατανάλωση αερίου, με ποσοστό 29% στα δίκτυα διανομής και στις περιοχές της πρώην ΕΔΑ ΘΕΣΣ η Φυσικό Αέριο είναι δεύτερη σε συμβόλαια με περίπου 30.000 πελάτες και μερίδιο 6,5%.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε συνάντηση του γενικού διευθυντή της Φυσικό Αέριο, Γιάννη Μητρόπουλου, με εκπροσώπους του Τύπου. Όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, η εταιρεία δεν προχωρά σε απότομες αυξήσεις σε σχέση με την τιμή του ρεύματος, ωστόσο υπάρχει ένα μοντέλο σταθερής ανάπτυξης, που έχει οδηγήσει σε αύξηση του πελατολογίου περίπου στο 24% για το 2023.

Σε σχέση με την κατανάλωση φυσικού αερίου, η εταιρεία κατέχει ισχυρή πρωτιά σε ολόκληρη την Αττική, ενώ έχει καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 6,5%, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα με 30.000 καταναλωτές και την πελατειακή βάση να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

«Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και το 2024, αν και είναι μία ακόμη πιο δύσκολη χρονιά, με χαμηλότερες τιμές κατά μέσο όρο από όλους τους εναλλακτικούς παρόχους. Η εταιρεία έδωσε τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς στο ρεύμα για τον Ιούλιο (0,077ευρώ/kWh) και τον Σεπτέμβριο (0,072ευρώ/kWh)», υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται πτώση του ενεργειακού φορτίου και αποκλιμάκωση στη χονδρική τιμή ρεύματος μετά από τις υψηλές τιμές που επικράτησαν το καλοκαίρι, κάτι που θα ανακουφίσει τους καταναλωτές.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι η Φυσικό Αέριο και με την υποστήριξη της μετόχου της, ΔΕΠΑ Εμπορίας, το 2023 αύξησε την πελατειακή της βάση κατά 34.722 συνδέσεις συνολικά σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ξεπερνώντας όλο τον ανταγωνισμό. Συνολικά, όπως είπε, τη Φυσικό Αέριο εμπιστεύονται περισσότερα από 700.000 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα. Στο ηλεκτρικό ρεύμα, το μερίδιο της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 3,37%, ενώ στο φυσικό αέριο είναι πρώτη πανελλαδικά κατέχοντας το 29% της αγοράς.

«Το φυσικό αέριο παραμένει η πιο ανταγωνιστική επιλογή για τους καταναλωτές στη θέρμανση και έχοντας δοκιμαστεί στις χειρότερες συνθήκες με τα ποσοστά εξοικονόμησης να αγγίζουν το 50% για τους οικιακούς καταναλωτές και το 64% για τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος. Όσο για την τιμή του αερίου, ο κ. Μητρόπουλος διευκρινίζει ότι εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις κλιματολογικές συνθήκες, δηλαδή πόσο ψυχρός θα είναι ο χειμώνας, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν αρκετά μεγάλες αυξομειώσεις στην τιμή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ στις αρχές του 2026

Η ΕΕ αύξησε τις εισαγωγές ρωσικού LNG κατά 17,2% από την αρχή του 2024, φτάνοντας τους 6,69 εκατ. τόνους, σύμφωνα με την οργάνωση Urgewald, παρά τη δέσμευση των Βρυξελλών για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο ως το 2027.
Αυστραλιανό κοινοβούλιο εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία διατηρεί το 20% της παραγωγής φυσικού αερίου για εγχώρια χρήση

Η Αυστραλία θα υποχρεώνει τους μεγάλους εξαγωγείς φυσικού αερίου να διατηρούν το 20% της παραγωγής για εγχώρια χρήση, ώστε να θωρακιστεί από τις διεθνείς διακυμάνσεις τιμών, λόγω εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας.
Μαθιός Ρήγας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Energean: Στροφή στην Αφρική και διεκδίκηση αποζημιώσεων για το Karish

Την ενίσχυση της παρουσίας της στην Αφρική ως αντίδοτο στην κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή επιδιώκει η Energean. Θα ζητήσει αποζημιώσεις για το «πάγωμα» της παραγωγής στο Ισραήλ.
Σταύρος Παπασταύρου επίσημη εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Παπασταύρου-Μομπαρέζ για ενεργειακή ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο

Ο Σταύρος Παπασταύρου συζήτησε με τον Osama Mobarez για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Αν. Μεσόγειο μέσω του East Mediterranean Gas Forum, τονίζοντας τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας και τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας.
Φορτηγό υγροποιημένου αερίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επικράτησε σε διεθνή οργανισμό για την προμήθεια LNG

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε κέρδισε διεθνή διαγωνισμό της Bulgartransgaz για την προμήθεια 500 GWh LNG. Η παράδοση θα γίνει στον FSRU Αλεξανδρούπολης τον Αύγουστο, πριν το φορτίο αεριοποιηθεί και διοχετευθεί στη Βουλγαρία.