ΓΔ: 2099.8 -0.34% Τζίρος: 133.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:38

Σε REDS και SWOT ξενοδοχείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, αποτελεί μια σημαντική επενδυτική κίνηση, λόγω της προνομιακής του τοποθεσίας, ενώ η σύμβαση είναι για 25 χρόνια.

Υπογράφηκε μεταξύ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του ανάδοχου κοινού σχήματος REDS, μέλος του Ομίλου Ελλάκτωρ (70%) / SWOT Hospitality (30%), η σύμβαση για την 25ετή εκμίσθωση ξενοδοχειακού ακινήτου, με δικαίωμα παράτασης 10 ετών, ιδιοκτησίας της πρώτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο Μαρούσι επί της λεωφόρου Κηφισίας, αποτελεί μία στρατηγική επιλογή των δύο εταιρειών, λόγω της προνομιακής του θέσης κοντά σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, επιχειρήσεις, το εκθεσιακό κέντρο Helexpo, νοσοκομειακά συγκροτήματα κά. Επιπρόσθετα, η ανακαίνιση και επαναλειτουργία της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας απαντά στην έλλειψη καταλυμάτων στην ευρύτερη περιοχή για στέγαση επισκεπτών με εύκολη πρόσβαση από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η αναδιαμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, συνολικής επιφάνειας 5.725 τμ και οκτώ ορόφων, μέσω της επανατοποθέτησής τους στην αγορά, πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την ενσωμάτωση των αξιών της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε η Ιωάννα Δρέττα, διευθύνουσα σύμβουλος της REDS, «το έργο αποτελεί μέρος της ευρύτερης επιχειρησιακής στρατηγικής της εταιρείας, η οποία βασίζεται στον εντοπισμό και την επένδυση σε ακίνητα με υψηλές προοπτικές αξιοποίησης, στην ωρίμανσή τους, ή/και τη διαχείρισή τους με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αξίας τους».

Τη διαχείριση του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα αναλάβει η SWOT Hospitality, η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση και λειτουργία τουριστικών μονάδων υψηλών προδιαγραφών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ιδρυτής της SWOT Hospitality δήλωσε: «Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή μας στρατηγική επιλέγοντας καινοτόμες και βιώσιμες επενδύσεις, επεκτείνουμε την παρουσία μας στον κλάδο της φιλοξενίας, με τη μίσθωση ενός νέου, μοναδικού ξενοδοχειακού ακινήτου, στο κέντρο της επιχειρηματικής και εμπορικής αγοράς της πρωτεύουσας. Η συνεργασία μας με τη REDS και τον Όμιλο Ελλάκτωρ βασίζεται σε κοινές αξίες και στόχους συνδυάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία του κοινού σχήματος σε έργα υψηλών προδιαγραφών. Πιστοί στα σύγχρονα πρότυπα ποιότητας και εξυπηρέτησης, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας ακόμη μία εξαιρετική εμπειρία φιλοξενίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 3,2% στα καταλύματα και μείωση 1,7% στην εστίαση το τρίτο τρίμηνο

Ο τζίρος στα καταλύματα αυξήθηκε 3,2% το τρίτο τρίμηνο, αγγίζοντας τα 6,60 δισ. ευρώ, ενώ η εστίαση σημείωσε πτώση 1,7%. Μεγαλύτερη άνοδος στη Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερη μείωση στη Θήρα για αμφότερους τους κλάδους.
Άνδρας επιχειρηματίας χαμογελά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλ. Βασιλικός: Η ποιοτική φιλοξενία ενισχύει οικονομία και κοινωνία

Με σημαντική συμμετοχή ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα, έγινε στις 22 Νοεμβρίου η 13η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ στη Xenia, γιορτάζοντας τα 90 χρόνια του. Ο πρόεδρος Αλ. Βασιλικός παρουσίασε τους πέντε άξονες για το μέλλον του τουρισμού.
Παραλία Λαλάρια Σκιάθος
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Εντυπωσιασμένη η πρόεδρος του Ιταλικού Τουρισμού από τη Σκιάθο

Η Σκιάθος παρουσιάστηκε στη Ρώμη με έμφαση στην ομορφιά, τις καινοτομίες, τη γαστρονομία και την προσβασιμότητα σε ΑμεΑ, καθώς και στη δυνατότητα επίσκεψης εκτός υψηλής σεζόν, όπως τον Μάιο και τον Οκτώβριο.
Αστικό τοπίο Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Resort & Residential Hospitality Forum 2025

Η Ελλάδα ενισχύει το ρόλο της ως κορυφαίος επενδυτικός προορισμός με ρεκόρ στον τουρισμό, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Μεγαλώνει η αεροπορική συνδεσιμότητα, αυξάνονται τα ξενοδοχεία και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα.