ΓΔ: 2170.32 0.44% Τζίρος: 246.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:44
ikos
Ikos Oceania. Πηγή: ikosresorts.com

Ένα ελληνικό τουριστικό brand κατακτά την αγορά της Ισπανίας

Το SANI/IKOS Group θέτει σε λειτουργία τον Μάιο το πρώτο του ξενοδοχείο εκτός ελληνικού χώρου, στην Ισπανία. Ο όμιλος απέσπασε το βραβείο επιχειρηματικής αριστείας από την Eurobank και την Grant Thornton.

Με 168 εκατ. ευρώ τζίρο το 2018 και περισσότερους από 3.500 εργαζομένους, το SANI/IKOS Group, αποτελεί έναν καινοτόμο, γρήγορα αναπτυσσόμενο ξενοδοχειακό όμιλο που απέσπασε το βραβείο επιχειρηματικής αριστείας από την Eurobank και την Grant Thornton στο πλαίσιο των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2020.

Μέσω των εμπορικών σημάτων του, SANI RESORT & ΙΚΟS RESORTS, o Όμιλος λειτουργεί 9  ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Στόχος του ομίλου είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, καθώς συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας του.

Ο Όμιλος της Ikos των Ανδρέα Ανδρεάδη, Oaktree Capital, Goldman Sachs και Hermes GPE, υλοποιεί ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο Ikos Andalusia, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο θα λειτουργήσει τον Μάιο του 2020 στην Marbella/Estepona της Ισπανίας.

Είναι δε ο πρώτος όµιλος που εξάγει στην κορυφαία τουριστική αγορά στον κόσµο ένα ελληνικό brand, έχοντας να ανταγωνιστεί διεθνείς κολοσσούς, αλλά και μεγάλα ισπανικά ξενοδοχεία. Το Ikos Andalusia αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Μαΐου, με περίπου 700 εργαζοµένους.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο το SANI/IKOS Group, έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στο άνοιγμα του νέου εγχειρήματος στην Ιβηρική Χερσόνησο, ετοιμάζει και άλλα σηµαντικά, νέα projects, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σύντοµα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αδελφοί Ανδρεάδη θεωρούνται από τα πιο δυνατά ονόματα στον τουρισμό, καθώς η εμπειρία και η παρουσία τους στο συγκεκριμένο κλάδο ξεπερνούν τις τέσσερις δεκαετίες.

Το SANI/IKOS Group, αν και σχετικά νέο, κατάφερε να έχει σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του, με τελευταία την ανάδειξη σε πρώτο στην κατηγορία World’s Leading Family and Beach Resort 2019 του Sani Resort στα World Travel Awards, τον διακεκριμένο φορέα τουρισμού που επιβραβεύει και τιμάει την αριστεία σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας βιομηχανίας ταξιδιών και τουρισμού.

Η ανάπτυξη  του ομίλου αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι οι πωλήσεις του από 55 εκατ. ευρώ το 2012 έφθασαν σε 121 εκατ. ευρώ το 2017 και 168 εκατ. ευρώ το 2018. Από το σύνολο των πωλήσεων οι πωλήσεις εξωτερικού έφθασαν από 47 εκατ. ευρώ το 2012 σε 115 εκατ. ευρώ το 2017 και 160 εκατ. ευρώ το 2018.

Ο αριθμός χωρών στις οποίες αναφέρονται οι πωλήσεις εξωτερικού έφθασαν από 85 το 2012 σε 102 το 2017 και 110 το 2018. Τέλος ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου έφθασε από 1.060 το 2012 σε 2.540 το 2017 και 3.460 το 2018.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου εσωτερικά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας από την Ένωση Ξενοδόχων

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής & Αργοσαρωνικού έγινε με παρουσία μελών και τουριστικών φορέων. Ο πρόεδρος Ευγένιος Βασιλικός τόνισε τη θετική πορεία της Αθήνας στον τουρισμό και την ανάγκη στρατηγικής ανάπτυξης.
Βάχα Ροδόπη τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος σχεδόν 10% στους ξένους τουρίστες στο Παμπόροβο φέτος

Αύξηση 8-10% σημείωσαν οι ξένοι τουρίστες φέτος στο Παμπόροβο, με υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία και καλές προοπτικές για τον Μάρτιο. Ξεχωρίζει η επιστροφή Ισραηλινών τουριστών και οι πρώτες κρατήσεις για τον επόμενο χειμώνα.
Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 1,7% στις αφίξεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα τον Δεκέμβριο

Τον Δεκέμβριο 2023 οι αφίξεις σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια έφτασαν τις 966.703, ενώ οι διανυκτερεύσεις στις 2.261.248, σημειώνοντας αύξηση 1,7% και 1,2% αντίστοιχα. Οι ημεδαποί είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Δωμάτιο ξενοδοχείου εσωτερικά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθήνα: Οριακά θετικό το 2025 για τα ξενοδοχεία με επιβράδυνση στους ρυθμούς

Το 2025 έκλεισε θετικά για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία, με αύξηση σε πληρότητα, μέση τιμή και έσοδα. Υπάρχει ελαφρά επιβράδυνση της ανάπτυξης, αλλά ενίσχυση των χαμηλής ζήτησης μηνών, επιβεβαιώνοντας την Αθήνα ως προορισμό όλο το χρόνο.