ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:29:21
Credit: Cafe Barbera

Cafe Barbera: Τα ιταλικά καφέ που θέλουν να κατακτήσουν την Αθήνα

Με ιστορία πάνω από 150 χρόνια, η αλυσίδα Cafe Barbera εισήλθε με ένα νέο τύπο καταστήματος στην Ελλάδα και με στόχο να τον επεκτείνει σε όλο τον κόσμο.

Παρουσία στην Ελλάδα διαθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες η ιταλική αλυσίδα καφέ Cafe Barbera με ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχος για την χώρα μας. Συγκεκριμένα άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ερμού στο ύψος του Θησείου και στόχος σύμφωνα με τη διοίκηση είναι να εξαπλωθεί σε όλη την Αθήνα μέσα στην επόμενη τριετία.

Σε αντίθεση με τα καταστήματα που διέθετε στο εξωτερικό τα οποία ήταν αρκετών τετραγωνικών με τραπεζοκαθίσματα στην Αθήνα η ιταλική αλυσίδα δοκιμάζει ένα νέο τύπο καταστήματος mini store το οποίο στοχεύει να το αναπτύξει στην συνέχεια και στην διεθνή αγορά. Τα mini stores, τα οποία είναι κάτω των 30 τ.μ. θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε σταθμούς μετρό, μέσα σε πανεπιστήμια, εργασιακούς χώρους κ.α..

Με ιστορία που χρονολογείται από το 1870, το Cafe Barbera είναι μια από τις παλαιότερες εταιρείες καφέ της Ιταλίας. Ιδρύθηκε ως ένα μικρό καφεκοπτείο από τον Domenico Barbera στη νότια Ιταλία και σήμερα όπου η ηγεσία έχει περάσει στην πέμπτη γενιά η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε μια πραγματικά διεθνή επωνυμία με εμβέλεια διανομής καφέ σε περισσότερες από 60 χώρες.

Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος Enrico Barbera, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της επιχείρησης το 1982, ξεκίνησε μια νέα ιδέα αλυσίδων καφέ που ονομάζεται «Cafè Barbera – The Italian Coffee House» το 2004. Το δίκτυο που ξεκίνησε με το πρώτο κατάστημα εκτός Ιταλίας στο Ντουμπάι, τώρα εκτείνεται σε 35 τοποθεσίες σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική , Ευρώπη, ΗΠΑ και Βραζιλία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτές τις ημέρες στο World Coffee Portal o κ. Barbera το 2024 θα είναι χρονιά όπου στην Ευρώπη η αλυσίδα θα επικεντρωθεί σε Ελλάδα και Βρετανία προωθώντας κυρίως τον νέο τύπο καταστήματος που λανσαρίστηκε στην Αθήνα. Για την νέα χρονιά ήδη έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν 18 καταστήματα, τα περισσότερα στο πρώτο εξάμηνο, στις αγορές που δραστηριοποιείται η ιταλική αλυσίδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Ιταλίας: Ιταλικό πλοίο πρώτο στα Στενά του Ορμούζ

Το ιταλικό πλοίο Grande Torino ήταν από τα πρώτα που διέπλευσαν τα Στενά του Ορμούζ μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΕΞ Ταγιάνι, τονίζοντας τη σημασία για τους ναυτικούς και την ιταλική διπλωματία.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός ιστορικός Κάρλο Γκίνζμπουργκ

Ο διακεκριμένος Ιταλός ιστορικός Κάρλο Γκίνζμπουργκ, πατέρας της μικροϊστορίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Η κόρη του Λίζα τον αποχαιρέτισε συγκινητικά, ενώ ο δήμαρχος της Μπολόνια τίμησε τη συμβολή του.
Λογότυπα social media
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλίδα μητέρα μηνύει Meta και TikTok για τον θάνατο της 12χρονης κόρης της

Η 12χρονη Ροσέλα αυτοκτόνησε, αφού εκτέθηκε σε αυξανόμενο περιεχόμενο αυτοτραυματισμού στα social media. Οι γονείς της ανακάλυψαν τη μυστική διαδικτυακή της δραστηριότητα και το πώς οι αλγόριθμοι επιδείνωσαν την ψυχική της υγεία.
Μαρία Κάλλας προτομή
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώμη: Τιμή στη Μαρία Κάλλας με μετάλλια σε 24 ιταλικά θέατρα

Είκοσι τέσσερα ιταλικά θέατρα τιμήθηκαν με μετάλλια αφιερωμένα στη Μαρία Κάλλας, σε τελετή στη Ρώμη. Η πρέσβης Ελένη Σουρανή επέδωσε τις διακρίσεις, τονίζοντας τη συμβολή της στην ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική κληρονομιά.