ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αεροπλάνο Aegean Airlines
Αεροσκάφος της Aegean Airlines σε πτήση πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος.

Aegean: Μέρισμα στους μετόχους το 2024, κλείνει ο κύκλος της πανδημίας

Όπως ανέφερε ο προέδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης: «Με την αγορά των warrants από το ελληνικό Δημόσιο κλείνει οριστικά ο κύκλος της πανδημικής περιόδου. Η εταιρεία έχει ανακάμψει σε όλα τα επίπεδα».

Στη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2023 πρόκειται να προχωρήσει η AEGEAN, όπως ανέφερε ο προέδρός της Ευτύχης Βασιλάκης κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών. 

Ειδικότερα, ο κος Βασιλάκης τόνισε πως το 2023 αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο για την εταιρεία, θα είναι η χρονιά που η Aegean θα αφήσει πίσω της την πανδημία του κορονοϊού. «Με την αγορά των warrants από το ελληνικό Δημόσιο κλείνει οριστικά ο κύκλος της πανδημικής περιόδου. Η εταιρεία έχει ανακάμψει σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε ξανά στην αγορά χωρίς βάρη με πλήρη ελευθερία κινήσεων» είπε και πρόσθεσε «αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε τη χρηματοοικονομική δυναμικότητά μας προς τους μετόχους μας. Στη γενική συνέλευση της επόμενης χρονιάς θα έχουμε την έγκριση για τη διανομή μερίσματος, μετά από τέσσερα χρόνια χωρίς διανομή κερδών».

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει ορίσει για τις 14 Δεκεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση,  με θέμα την έγκριση απόκτησης των warrants .

Πάντως όπως είπε ο πρόεδρος της AEGEAN πάνω από το 60% των μετόχων της αεροπορικής εταιρείας με επιστολές προς το διοικητικό συμβούλιο δηλώνει ότι προτίθεται να υπερψηφίσει την απόκτηση των Τίτλων Κτήσης Μετοχών.

Τέλος, αναφερόμενος στα EBITDA της εταιρείες προέβλεψε ότι θα κινηθούν στα επίπεδα των 400 με 415 εκατ. ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγοράζει με 85,4 εκατ. ευρώ τα warrants του Δημοσίου η Aegean

Σε Γενική Συνέλευση θα προχωρήσει η αεροπορική εταιρεία ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες εντός του 2023. Στα 11,43 ευρώ ανά μετοχή υπολογίζεται η μέση σταθμισμένη τιμή των 60 ημερών διαπραγμάτευσης.
Αεροπλάνο Aegean Airlines
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

AEGEAN: Ακυρώθηκαν 46 πτήσεις και καταγράφηκαν μεγάλες καθυστερήσεις

Λόγω τεχνικού προβλήματος στη ΥΠΑ, όλες οι πτήσεις σε ελληνικά αεροδρόμια διακόπηκαν για τρεις ώρες, ενώ στη συνέχεια λειτουργούσαν με περιορισμένη χωρητικότητα. Η ομαλοποίηση αναμένεται από το πρωί της Δευτέρας.
Φορολογική ανάλυση εργασία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τίθεται σε εφαρμογή το νέο πειθαρχικό δίκαιο για δημοσίους υπαλλήλους

Από 1η Ιανουαρίου 2026 ισχύει νέο, αυστηρότερο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο, με περισσότερες κυρώσεις και παραπτώματα, μεταξύ των οποίων η βία, η παρενόχληση και η άρνηση συμμετοχής στην αξιολόγηση, που επιφέρει ακόμα και απόλυση.
Ψηφιακός μετασχηματισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ψηφιακό άλμα των 3,4 δισ. που άλλαξε το Δημόσιο και η επόμενη μέρα

Την εξαετία 2019-2025 έχει πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ψηφιακή μετάβαση του Δημοσίου με έργα και κοινωνικές ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 3,4 δισ. ευρώ. Ο ρόλος κλειδί της Κοινωνίας της Πληροφορίας και το στοίχημα της επόμενης ημέρας.