ΓΔ: 2005.2 -1.00% Τζίρος: 195.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Tarantilis-Christos-EY

ΕΥ: Ο Χρ. Ταραντίλης ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως

H κατάταξη, που δημοσιεύεται από ομάδα καθηγητών του πανεπιστημίου, αφορά τους κορυφαίους επιστήμονες σε όλον τον κόσμο, βάσει του αντίκτυπου που σημείωσε το ερευνητικό τους έργο διεθνώς, μέχρι το 2023.

Aνάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας και της τεχνητής νοημοσύνης, βρίσκεται ο Χρήστος Ταραντίλης, Εταίρος και Επικεφαλής Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου της EY Ελλάδος, σύμφωνα με την κατάταξη 2023 World’s Top 2% Scientists, του πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η κατάταξη, που δημοσιεύεται από ομάδα καθηγητών του πανεπιστημίου, αφορά τους κορυφαίους επιστήμονες σε όλον τον κόσμο, βάσει του αντίκτυπου που σημείωσε το ερευνητικό τους έργο διεθνώς, μέχρι το 2023. Κριτήριο αξιολόγησης και κατάταξης των επιλεγέντων επιστημόνων, είναι οι αναφορές που έλαβε το ερευνητικό έργο τους στους εκάστοτε τομείς δραστηριοποίησής τους, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus, καλύπτοντας ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 174 υποπεδίων.

Με αφορμή τη συμπερίληψη του κ. Ταραντίλη στην κατάταξη του Stanford, ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που έχουμε στην ομάδα μας τον Χρήστο Ταραντίλη, έναν επιστήμονα με σημαντικό έργο, η ποιότητα και ο αντίκτυπος του οποίου επιβεβαιώνεται από διεθνείς διακρίσεις όπως αυτή. Στην EY, επενδύουμε διαρκώς στην εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών μας, με ιδιαίτερη έμφαση σε ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην αξιοποίηση της δύναμης της τεχνολογίας και της καινοτομίας – όπως, σε αυτή την περίπτωση, της τεχνητής νοημοσύνης – που είναι απαραίτητες παράμετροι για τον μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και του Δημοσίου τομέα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόνος στο στήθος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Διαταραχές στο βιολογικό ρολόι συνδέονται με αυξημένο καρδιομεταβολικό κίνδυνο

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία προειδοποιεί ότι οι διαταραχές του κιρκάδιου ρυθμού αυξάνουν τον κίνδυνο για παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακά νοσήματα, τονίζοντας τη σημασία σταθερού ύπνου.
Κρέας σε κρεοπωλείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουρολοιμώξεις σχετίζονται με κατανάλωση μολυσμένου κρέατος

Νέα έρευνα στη Νότια Καλιφόρνια δείχνει ότι σχεδόν 1 στις 5 ουρολοιμώξεις οφείλεται σε E. coli που μεταδίδεται μέσω μολυσμένου κρέατος, υπογραμμίζοντας σοβαρό διατροφικό κίνδυνο για εκατομμύρια στις ΗΠΑ.
Σεμινάριο σε αίθουσα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Roger Blandford δίνει την 7η Διάλεξη «Νικόλαος Κυλάφης» στο ΙΤΕ, 29/10

Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Roger Blandford, καθηγητής στο Stanford, θα δώσει την 7η ετήσια Διάλεξη «Νικόλαος Κυλάφης» στο ΙΤΕ στις 29 Οκτωβρίου 2025, με θέμα τις μαύρες τρύπες και τους αστέρες νετρονίων.