ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τράπεζα Πειραιώς είσοδος
Φωτο: BusinessDaily.gr

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Ρεκόρ 200+ συναντήσεων στο Greek Investment Day

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ διοργάνωσε στο Παρίσι το 8ο Greek Investment Day, με περισσότερες από 200 συναντήσεις ανάμεσα σε ελληνικές εισηγμένες, τράπεζες και blue chips και θεσμικούς επενδυτές από τη διεθνή αγορά.

Περισσότερες από 200 συναντήσεις  μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών εισηγμένων εταιρειών και θεσμικών επενδυτών από τη διεθνή αγορά – αριθμό ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης - πραγματοποιήθηκε σήμερα το 8ο  Greek Investment Day που διοργάνωσε στο Παρίσι η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ.

Η διοργάνωση που αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόπιστα και αναγνωρίσιμα διεθνή road shows για την προβολή της ελληνικής κεφαλαιαγοράς προσέλκυσε συνολικά 50 συμμετέχοντες από 30 διεθνείς επενδυτικούς οίκους, κυρίως γαλλικά και ευρωπαϊκά Asset Management Firms, μεταξύ των οποίων οι AXA, Amundi, Amiral, Edmond de Rothschild, DNCA, Fiera, Gemway, Independence, LFDE, Moneta, COGEFI.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν σημαντικές εισηγμένες εταιρείες από ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, της ενέργειας, της βιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των μεταφορών, της πληροφορικής, του real estate και των καταναλωτικών αγαθών. 

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι AΔMHE, Aegean, Alpha Bank, Alter Ego, Alumil, Athens International Airport, AVAX, BriQ Properties, Cenergy, ElvalHalcor, GEK TERNA, HELLENiQ ENERGY, Ideal, Κρι Κρι, Lamda Development, Metlen, Motor Oil, Optima Bank, Piraeus Bank, PPC, Profile, Q&R, Sarantis και Titan.

Κατά τις άνω των 200 one-on-one και group meetings, επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για τις ελληνικές εισηγμένες εταιρείες και οι θεσμικοί επενδυτές υψηλού κύρους που έλαβαν μέρος απέκτησαν άμεση και ουσιαστική εικόνα των επιχειρηματικών στρατηγικών, των οικονομικών επιδόσεων και των μεσομακροπρόθεσμων προοπτικών των ελληνικών εταιρειών.

Το Greek Investment Day που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρίσι αποτελεί σημείο αναφοράς για Γάλλους και λοιπούς θεσμικούς επενδυτές από την Ευρώπη που επιδιώκουν έκθεση στην ελληνική οικονομία και καταγράφει σταθερά αυξανόμενη συμμετοχή και υψηλό επίπεδο των θεσμικών χαρτοφυλακίων που μετέχουν. 

Η επιτυχής ολοκλήρωση του 8ου Greek Investment Day υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η ελληνική αγορά, καθώς και τη συμβολή της στη διαμόρφωση σταθερών και μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ ελληνικών εταιρειών και διεθνών θεσμικών επενδυτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στόχος μας ο συλλογικός πλούτος να φέρει ατομική ευημερία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνη τόνισε τη σημασία να μετατραπεί ο συλλογικός πλούτος σε ατομική ευημερία, αποφεύγοντας την παροχολογία και δεσμεύτηκε να στηρίξει την κοινωνία ενόψει δύσκολου χειμώνα.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν: Ενίσχυση οικονομικών σχέσεων και σε άλλους τομείς

Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν ενισχύουν τη συνεργασία τους, διευρύνοντας τις οικονομικές τους σχέσεις σε τομείς όπως οι επενδύσεις, οι υποδομές, οι μεταφορές και ο τουρισμός, μετά τη 6η διυπουργική σύνοδο και το πρώτο επιχειρηματικό συνέδριο από το 2013.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκθεση Allianz: Ισχυρή ανάκαμψη της Ελλάδας στη Δυτική Ευρώπη

Σημαντική αύξηση, κατά 14,7%, σημείωσαν το 2025 τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των ελληνικών νοικοκυριών, φθάνοντας τα 401,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Allianz, ξεπερνώντας τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μέσο όρο ανάπτυξης.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας βελτιώνει την αξιολόγηση από διεθνείς οίκους

Η ενίσχυση του αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας, μέσω αύξησης επενδύσεων και εξαγωγών, βελτιώνει την παραγωγικότητα και την προοπτική του ΑΕΠ, οδηγώντας σε αναβαθμίσεις από Moody's, DBRS και Scope και ενισχύοντας τη δημοσιονομική ανθεκτικότητα.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για ξένα κεφάλαια και επενδύσεις

Ο Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος προορισμός για ξένες παραγωγικές επενδύσεις, ανακοινώνοντας νέο πλαίσιο που δίνει φοροαπαλλαγές και ταχεία αδειοδότηση, με υποχρεωτική συμμετοχή των επενδυτών στο εγχείρημα.