ΓΔ: 2105.8 0.00% Τζίρος: 19.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:12:39
Γυναίκα σε γραφείο
Φωτο: Shutterstock

ΕΒΕΑ και ΕΚΠΑ διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια για το 2026

Δωρεάν εξειδικευμένα εργαστήρια για ΜμΕ διοργανώνουν το ΕΒΕΑ και το ΕΚΠΑ το 2026, στο πλαίσιο του έργου Smart Attica, με θεματικές ESG, κυβερνοασφάλεια, καινοτομία και βιωσιμότητα.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ανακοινώνει τη διοργάνωση δωρεάν εξειδικευμένων εκπαιδευτικών εργαστηρίων για το 2026, στο πλαίσιο του έργου Smart Attica.

Τα εργαστήρια καλύπτουν κρίσιμες θεματικές για τις επιχειρήσεις, όπως η Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG), η Κυβερνοασφάλεια, η Διαχείριση Καινοτομίας, η Διαχείριση Διανοητικής Ιδιοκτησίας και η Βιωσιμότητα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Στις 26 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εργαστήριο με θέμα την ESG, με εισηγητή τον ομότιμο καθηγητή Χρηματοοικονομικής του ΕΚΠΑ, Νικόλαο Μυλωνά. Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στη σημασία των κριτηρίων ESG και στην ενσωμάτωσή τους στη στρατηγική των επιχειρήσεων.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2026 ακολουθεί το εργαστήριο για την Κυβερνοασφάλεια, με εισηγητή τον επίκουρο καθηγητή του ΕΚΠΑ, Δημήτριο Μητρόπουλο. Στόχος είναι η ενημέρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σχετικά με την προστασία από ψηφιακές απειλές και τη διασφάλιση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Το τρίτο εργαστήριο, στις 11 Φεβρουαρίου 2026, εστιάζει στη Διαχείριση Καινοτομίας, με εισηγητή τον επίκουρο καθηγητή του ΕΚΠΑ, Αντώνη Λιβιεράτο. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν στρατηγικές R&D, τεχνικές διαχείρισης καινοτομίας και μοντέλα ανοικτής και κλειστής καινοτομίας.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για τη Διαχείριση Διανοητικής Ιδιοκτησίας, με εισηγητή τον Δρ. Γιάννη Δημητρακόπουλο, υπεύθυνο του γραφείου μεταφοράς τεχνολογίας του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ. Θα αναλυθούν βασικές έννοιες και στρατηγικές προστασίας πατεντών, εμπορικών μυστικών και τεχνογνωσίας.

Η θεματική της Βιωσιμότητας στην Εφοδιαστική Αλυσίδα θα παρουσιαστεί στις 22 Απριλίου 2026, με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Logistics και γενικό διευθυντή της PTL. Το εργαστήριο θα εστιάσει στις αρχές της εφοδιαστικής, τα πολύπλοκα συστήματα VUCA και τη συμβολή των νέων τεχνολογιών.

Όλα τα εργαστήρια θα διεξαχθούν δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα) και θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το ΕΚΠΑ, κατόπιν αιτήματος.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με εξαίρεση τις ατομικές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή έως την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2026, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεργασία σε εξωτερικό χώρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Επιμελητήριο Αθηνών παρουσιάζει lean μεθόδους για παραγωγικότητα ΜμΕ

Το ΕΒΕΑ διοργανώνει ημερίδα με θέμα την εφαρμογή lean εργαλείων στις ΜμΕ, παρουσιάζοντας πρακτικές λύσεις για μείωση σπατάλης, αύξηση ποιότητας και καλύτερη λειτουργία, τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025.
Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Άνοιξε τον δρόμο για την καινοτομία στην Ελλάδα

Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται ένα άλμα στον χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Προσκαλεί τις καινοτόμες ΜμΕ για ένταξη σε πρόγραμμα επιτάχυνσης

Οι επιλεγμένες ΜμΕ θα περάσουν από ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που υποστηρίζεται από δύο σημαντικούς θεσμούς: την αγορά αγγέλων και τη μεταφορά τεχνολογίας σε διακρατικό επίπεδο.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δρομολόγηση της επόμενης φάσης της ανάκαμψης επιχειρήσεων

Ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τη Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕΑ τόνισε πως είναι υπό συζήτηση σχήματα με τα οποία μπορούν να κινητοποιηθούν κεφάλαια για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
πράσινη ανάπτυξη οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί οι τράπεζες στηρίζουν «πράσινες» επενδύσεις μικρομεσαίων

Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ συζητήθηκαν οι προοπτικές των «πράσινων» χρηματοδοτικών εργαλείων και οι θετικές προοπτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τις τράπεζες να μην ανησυχούν για φούσκα στην πράσινη μετάβαση.