ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγχρονη εργασία γραφείου
Φωτο: Unsplash

Πέντε χρόνια Intellectica: Μια βραδιά διαλόγου, καινοτομίας και ανάπτυξης

Η Intellectica γιόρτασε πέντε χρόνια με μια εκδήλωση που ένωσε κορυφαίους εκπροσώπους επιχειρήσεων και θεσμών, αναδεικνύοντας τον ρόλο της στη γνώση, την καινοτομία και τη συνεργασία.

Στις 29 Οκτωβρίου 2025, η Intellectica γιόρτασε πέντε χρόνια δυναμικής παρουσίας με μια επετειακή εκδήλωση στην «Άτρακτο», η οποία συγκέντρωσε περισσότερους από 250 επιχειρηματίες, κορυφαία στελέχη, καθώς και εκπροσώπους της πολιτικής και θεσμικής ηγεσίας. 

Ήταν μια βραδιά δικτύωσης και ουσιαστικού διαλόγου, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική κοινότητα της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η διοίκηση της Intellectica έστειλε ισχυρά μηνύματα για το μέλλον, υπογραμμίζοντας την επένδυσή της στην τεχνολογία με επίκεντρο τον άνθρωπο και εκφράζοντας την πρόθεσή της να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να συνεργαστούν, να αναπτυχθούν και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους στο μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. 

Με όραμα συνεργασίας και καινοτομίας, η εταιρεία συνεχίζει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ισχυρού και βιώσιμου οικοσυστήματος για την ελληνική αγορά.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, συμμετείχε σε διάλογο με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Ελλάδα: 

Τι νέο φέρνει η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», τον οποίο συντόνισε η Senior Editor του Fortune Greece, κα Ιωάννα Θωμά.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα. Νίκη Κεραμέως συμμετείχε σε διάλογο με τίτλο: «Μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό πρόσημο: 

Ένα εργασιακό περιβάλλον που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα», τον οποίο συντόνισε η Exec. Chair του Fortune Greece κα. Αναστασία Παρετζόγλου.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στην πρόκληση του δημογραφικού και στη σημασία του για την ελληνική οικονομία.

 Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μπρατάκος, τόνισε ότι η γνώση και η καινοτομία αποτελούν κλειδιά για την επιχειρηματική επιτυχία.

Τον κεντρικό χαιρετισμό για την 5η επέτειο της Intellectica απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της επιχείρησης ως αγωγού της ανάπτυξης και συμμάχου του θεσμικού διαλόγου για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, πρόεδρος Inspiring Earth, συμμετείχε σε διάλογο με θέμα, Με θέμα «Ανθεκτικότητα, Τεχνολογία και Εμπιστοσύνη: Οι Νέες Συντεταγμένες της Ελληνικής Οικονομίας», τον οποίο συντόνισε η Senior Editor του Fortune Greece, Ιωάννα Θωμά.

Ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχε σε διάλογο με τον εταίρο της Intellectica, κ. Παύλο Ευθυμίου, με θέμα «Η γνώση και η καινοτομία ως κλειδιά για την επιχειρηματική επιτυχία».

Ο βουλεύτης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των τριών εταίρων της Intellectica.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ: Προτεραιότητα η ενίσχυση της παραγωγικής ανταγωνιστικότητας

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης, τόνισε πως η οικονομία πρέπει να περάσει από τις φοροελαφρύνσεις στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με έμφαση στη μείωση κόστους, ψηφιακό μετασχηματισμό και στήριξη μικρότερων επιχειρήσεων.
Στήλες κερμάτων χέρι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Δαμίγος: Άμεση μείωση κόστους για μικρές επιχειρήσεις, όχι αργές λύσεις

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας βλέπει θετικές κινήσεις στις κυβερνητικές ανακοινώσεις της ΔΕΘ, αλλά τονίζει ότι οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται ουσιαστικότερη στήριξη καθώς παραμένουν τα υψηλά κόστη και η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΘ: Αιτήματα για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Μάριος Παπαδόπουλος, ζητά στοχευμένες παρεμβάσεις για στήριξη των ΜμΕ, τονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξή τους.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στόχος η ποιοτική ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η Κίνα παρουσίασε σχέδιο για ενίσχυση της ποιοτικής ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως το 2030, προωθώντας την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την οικονομική πρόοδο, με ετήσια ανάπτυξη 15% την επόμενη πενταετία.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Απαιτούνται στοχευμένα μέτρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζει πως οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μικρομεσαίων για ρευστότητα, ενώ θεωρεί ανεπαρκείς τις μειώσεις στα τεκμήρια και στην προκαταβολή φόρου.
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καφούνης: Τα μέτρα στήριξης των ΜμΕ είναι στη σωστή κατεύθυνση

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, χαρακτήρισε θετικό κάθε μέτρο στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, ενώ τόνισε την ανάγκη για μόνιμη και ουσιαστική στήριξη του κλάδου.