ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
λιμάνι με κοντέινερ
Φορτηγό πλοίο και κοντέινερ σε μεγάλο σύγχρονο λιμάνι με γερανούς μεταφόρτωσης.

Δωρεάν webinar για ευκαιρίες εξαγωγών σε ασιατικές αγορές από το ΕΒΕΑ

Το ΕΒΕΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε δωρεάν webinar για τις Συμφωνίες Ελεύθερων Συναλλαγών της ΕΕ με χώρες της Ασίας, που προσφέρουν σημαντικές εξαγωγικές ευκαιρίες.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network Hellas, καλεί τα μέλη του να παρακολουθήσουν δωρεάν ενημερωτικό webinar που διοργανώνεται από την Enterprise Greece, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Europe Network Hellas, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, από τις 16:00 έως τις 17:30.

Οι Συμφωνίες Ελεύθερων Συναλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χώρες της Ασίας προσφέρουν σημαντικές νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους σε αγορές με υψηλή δυναμική και εκατομμύρια καταναλωτές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, τα βασικά οφέλη από τη συμμετοχή περιλαμβάνουν:

- Πρόσβαση σε νέες προοπτικές ανάπτυξης σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές.

- Ενημέρωση για τα διαθέσιμα εργαλεία στήριξης των εξαγωγών της ΕΕ, που διευκολύνουν ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην αξιοποίηση των συμφωνιών.

- Εξειδικευμένη πληροφόρηση από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής έως τις 16 Οκτωβρίου 2025.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαιτείται προεγγραφή και θα παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία μεταξύ αγγλικής και ελληνικής γλώσσας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΕ

Ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης, τονίζοντας τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και της στοχευμένης αξιοποίησης πόρων, με αύξηση επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας.
Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας - Ινδίας με συναντήσεις εταιρειών

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) διοργανώνει στις 5 Μαρτίου φόρουμ Ελλάδας–Ινδίας με κατ’ ιδίαν συναντήσεις ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων, σε κλάδους όπως άμυνα, τεχνολογία, φάρμακα, τρόφιμα και ναυτιλία.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: 83,5% των νέων πρώτοι στη χρήση εργαλείων ΤΝ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην ΕΕ στη χρήση AI από νέους (83,5%), σύμφωνα με τον υφυπουργό Στ. Καλαφάτη, που μίλησε για νέο στρατηγικό πλάνο Έρευνας και Καινοτομίας και διευρυμένη συνεργασία φορέων στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.
Επιχειρηματίας σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Ερώτημα στην Κομισιόν για απλοποίηση κανόνων στην ενιαία αγορά

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Δ. Τσιόδρας ζητά από την Κομισιόν πρωτοβουλίες για ενίσχυση της ενιαίας αγοράς και απλοποίηση κανόνων, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία, να στηριχθούν οι ΜμΕ και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός προς όφελος των καταναλωτών. Ζητά επίσης σαφείς δείκτες αξιολόγησης της προόδου.
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Γιατί ο πληθωρισμός στην Ελλάδα πονά περισσότερο από την Ευρωζώνη

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός, επηρεάζοντας έντονα καθημερινά έξοδα όπως τρόφιμα, ενέργεια και στέγαση. Η δομή της οικονομίας και οι υψηλοί φόροι επιβαρύνουν περαιτέρω την ακρίβεια για τα ελληνικά νοικοκυριά.