ΓΔ: 2675.15 1.25% Τζίρος: 191.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:30:38
λιμάνι με κοντέινερ

Δωρεάν webinar για ευκαιρίες εξαγωγών σε ασιατικές αγορές από το ΕΒΕΑ

Το ΕΒΕΑ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν σε δωρεάν webinar για τις Συμφωνίες Ελεύθερων Συναλλαγών της ΕΕ με χώρες της Ασίας, που προσφέρουν σημαντικές εξαγωγικές ευκαιρίες.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network Hellas, καλεί τα μέλη του να παρακολουθήσουν δωρεάν ενημερωτικό webinar που διοργανώνεται από την Enterprise Greece, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Europe Network Hellas, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, από τις 16:00 έως τις 17:30.

Οι Συμφωνίες Ελεύθερων Συναλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χώρες της Ασίας προσφέρουν σημαντικές νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους σε αγορές με υψηλή δυναμική και εκατομμύρια καταναλωτές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, τα βασικά οφέλη από τη συμμετοχή περιλαμβάνουν:

- Πρόσβαση σε νέες προοπτικές ανάπτυξης σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές.

- Ενημέρωση για τα διαθέσιμα εργαλεία στήριξης των εξαγωγών της ΕΕ, που διευκολύνουν ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην αξιοποίηση των συμφωνιών.

- Εξειδικευμένη πληροφόρηση από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής έως τις 16 Οκτωβρίου 2025.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαιτείται προεγγραφή και θα παρέχεται ταυτόχρονη διερμηνεία μεταξύ αγγλικής και ελληνικής γλώσσας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συναντήθηκε με τον Χάρη Θεοχάρη

Το προεδρείο της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Χ. Θεοχάρη και φορείς, συζητώντας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, το ελληνικό παραγωγικό μοντέλο και τη διεθνή προώθηση ελληνικών προϊόντων.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις ΚΕΕΕ Βρυξελλών ενόψει της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας

Η ΚΕΕΕ πραγματοποίησε θεσμικές επαφές στις Βρυξέλλες (9-10/9), ενισχύοντας την παρουσία της στα ευρωπαϊκά όργανα ενόψει της ελληνικής Προεδρίας. Την εκπροσώπησαν ο Αρ. Μπασδάνης και η Λ. Τσαλταμπάση.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πιερρακάκη-Προέδρου Ρουμανίας για ανάπτυξη και ενέργεια

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε στο Βουκουρέστι με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας και συζητώντας τη διεύρυνση συνεργασίας σε επενδύσεις, εμπόριο και ενέργεια.
Φορτωμένο εμπορευματοκιβώτιο πλοίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Ενίσχυση ελληνικών εξαγωγών και οικονομικών σχέσεων με Ιαπωνία

Στις 5-6 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, το ΥΠΕΞ με την Enterprise Greece και την Export Credit Greece τόνισαν την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των ελληνοϊαπωνικών σχέσεων, αναδεικνύοντας ευκαιρίες και εργαλεία στήριξης για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η μετανάστευση απαιτεί στενή ευρωπαϊκή συνεργασία

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε τη σημασία ευρωπαϊκής συνεργασίας για τη μετανάστευση μετά τις εξελίξεις στα ισπανικά-μαροκινά σύνορα, επισημαίνοντας τη στρατηγική εταιρική σχέση ΕΕ-Μαρόκου σε πράσινη ενέργεια και ψηφιακή συνδεσιμότητα.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία ΥΠΕΞ-ΣΕΒΕ για ενίσχυση ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό

Υπουργείο Εξωτερικών και ΣΕΒΕ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, με στόχο τη στενότερη συνεργασία και κοινές δράσεις στις διεθνείς αγορές.