ΓΔ: 2360.36 0.62% Τζίρος: 206.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:37:44
Ερυθρός Σταυρός εκδήλωση
Φωτογραφία Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Συναυλία Ερυθρού Σταυρού στο Ηρώδειο: Μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Μεγάλη συναυλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Ηρώδειο με 4.500 θεατές, αφιερωμένη στις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης, παρουσία πολιτειακών αρχών.

Με μια εντυπωσιακή συναυλία στο κατάμεστο Ηρώδειο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ειρήνης. 

Περισσότεροι από 4.500 θεατές απόλαυσαν το μουσικό υπερθέαμα, το οποίο συνδύασε καλλιτεχνικές ερμηνείες με μήνυμα κοινωνικής προσφοράς, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Η ενημέρωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Φαντασμαγορικό υπερθέαμα με διδακτικό περιεχόμενο προσέφερε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε 4.500 θεατές στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε στο κατάμεστο Ηρώδειο με τίτλο: «Τραγουδάμε τις Πανανθρώπινες Αξίες», παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Την παρουσίαση της συναυλίας πραγματοποίησε η δημοσιογράφος κα Ελένη Χρονά.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για την τεράστια πολύπλευρη, καθημερινή, ανθρωπιστική τους προσφορά, αναφέρθηκε στις Πανανθρώπινες Αξίες (αγάπη, αλληλεγγύη, αλτρουισμός, σεβασμός, δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη κ.α.) οι οποίες αποτελούν την πεμπτουσία της ερυθροσταυρικής φιλοσοφίας και πρακτικής, τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος και σκοπός του Ε.Ε.Σ. είναι η διάδοσή τους στην Ελληνική κοινωνία, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στην μεγάλη συναυλία του Ε.Ε.Σ., της οποίας την καλλιτεχνική διεύθυνση/επιμέλεια είχε ο συνθέτης/ερμηνευτής Πασχάλης Τόνιος, συμμετείχαν ο Κώστας Χατζής και η Δανιέλα Χατζή, ο Γρηγόρης Βαλτινός ως αφηγητής, καθώς και οι καλλιτέχνες: Παυλίνα Βουλγαράκη, Μάγδα Βαρούχα, Μαρία Θεοδότου, Πέννυ Μπαλτατζή, Σαββέρια Μαργιολά, Γεωργία Νταγάκη, Μιρέλα Πάχου, Δήμητρα Σταθοπούλου, Άννα Στυλιανάκη σοπράνο της ΕΛΣ & ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ, το 1ο και 2ο Πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι τη μεγάλη συναυλία του Ε.Ε.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβα, Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης και Γενική Γραμματέας Δημοσίας Υγείας, κα Χριστίνα – Μαρία Κράββαρη, Υπουργοί, ένθερμοι υποστηρικτές του έργου του Ε.Ε.Σ., όπως η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Λοβέρδος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Βλάσσης καιο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Ανδριανός. Επίσης, παρευρέθησαν οι Πρέσβεις του Μαρόκου και της Συρίας, καθώς και πλήθος πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων της χώρας. 

Βίντεο του Ε.Ε.Σ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατρός με tablet
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Πρόταση για 24ωρα Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας

Συνάντηση Γ. Γαβρίλη με τον πρόεδρο του ΙΣΠ, Ν. Πλατανησιώτη, και δημοτικούς συμβούλους, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας Πειραιά και συζήτησε τις δράσεις πρόληψης και τη δημόσια υγεία στον δήμο.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρδιαγγειακά: 1,7 εκατ. θάνατοι ετησίως στην ΕΕ, κόστος 282 δισ. ευρώ

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις παραμένουν η κυριότερη αιτία πρόωρου θανάτου στην ΕΕ, με 1,7 εκατ. θανάτους ετησίως και κόστος 282 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα παραμένουν πρώτη αιτία θανάτου, με επιβαρυντικούς παράγοντες κάπνισμα, παχυσαρκία και ρύπανση.
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πλατφόρμα ΠΙΣ για εύρεση και καταχώριση θέσεων ιατρών

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δημιούργησε πλατφόρμα αναγγελιών και προκηρύξεων θέσεων εργασίας για ιατρούς, διαθέσιμη μέσω doctorjobs.pis.gr, με εύκολη πρόσβαση και χρήση από κάθε συσκευή και λειτουργικό σύστημα.
Δοκιμαστικοί σωλήνες εργαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικίνδυνες χημικές ουσίες εντοπίζονται στα extensions μαλλιών

Νέα μελέτη εντοπίζει επικίνδυνες χημικές ουσίες σε πρόσθετα μαλλιών, περιλαμβάνοντας αυτά με ανθρώπινη τρίχα. Οι ουσίες αυτές συνδέονται με καρκίνο και άλλες βλάβες, αναδεικνύοντας κινδύνους σε μια μη ρυθμισμένη αγορά προϊόντων ομορφιάς.
Κερί σε σκοτάδι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Τρεις θάνατοι βρεφών μετά από ανακληθέν βρεφικό γάλα

Οι αρχές στη Γαλλία αναφέρουν 3 θανάτους βρεφών που φέρονται να κατανάλωσαν ανακληθέν βρεφικό γάλα. Στους 14 οι νοσηλευθέντες, χωρίς ακόμη σαφή αιτία. Έρευνα σε εξέλιξη, ενώ συνεχίζονται διεθνείς αποσύρσεις παρτίδων λόγω πιθανής τοξίνης σερουλίδης.