ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Διεθνή Αερολιμένας Ηρακλέιου και ΓΕΚ Τέρνα
Φωτογραφία Διεθνή Αερολιμένας Ηρακλέιου και ΓΕΚ Τέρνα

Ο Ν. Αναστασίου νέος Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου

Ο Νίκος Αναστασίου ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου, έργου που θα εξυπηρετεί 15 εκατ. επιβάτες και θα ενισχύσει την Κρήτη.

Ο Νίκος Αναστασίου αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης. 

Με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση αεροπορικών υποδομών, θα ηγηθεί της διοίκησης ενόψει της ολοκλήρωσης του έργου, το οποίο αναμένεται να μεταμορφώσει τον τουριστικό και οικονομικό χάρτη της Κρήτης.

Η ανακοίνωση του Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου και της ΓΕΚ Τερνα

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης (ΔΑΗΚ) ανέλαβε, από χθες, Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, ο κ. Νίκος Αναστασίου. 

Ο κ. Αναστασίου διαθέτει εκτενή εμπειρία στη διαχείριση και λειτουργία αεροπορικών υποδομών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται το πρώτο έργο παραχώρησης αεροδρομίου στη Ρωσία (Πούλκοβο, Αγία Πετρούπολη).

Από τη νέα του θέση θα έχει την ευθύνη για τη διοίκηση της Εταιρείας, ενόψει της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής και της έναρξης λειτουργίας του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης. 

Το νέο αεροδρόμιο, μια υπερσύγχρονη υποδομή με δυνατότητα εξυπηρέτησης άνω των 15 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του τουρισμού, της οικονομίας και της συνδεσιμότητας της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης» έχει συσταθεί για την κατασκευή και διαχείριση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Καστέλι της Κρήτης. Σε αυτή συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο (45,90%), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (32,46%) και η GMR Airports Ltd (21,64%). 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο στον ουρανό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρόδος: Πάνω από 1 εκατ. αεροπορικές αφίξεις σε έναν μήνα στο νησί

vΣημαντική άνοδο 3,6% σημείωσε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ρόδου τον Ιούνιο 2026, με 1.093.044 επιβάτες. Η Μ. Βρετανία κατέχει τα πρωτεία στις αφίξεις εξωτερικού, ενώ η συνολική διεθνής κίνηση αυξήθηκε κατά 4%.
Σταυρούλα Καμπουρίδου
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το παράπονο της Στ. Καμπουρίδου, οι υποκλοπές και τα 659 εκατ. της ΓΕΚ Τέρνα

Το παράπονο της Σ. Καμπουρίδου για τα αντικίνητρα των τραπεζών στο IRIS, η στήριξη από Πιερρακάκη, σε χρόνο-ρεκόρ η ΑΜΚ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τα αιολικά και το νέο χωροταξικό και η τροπολογία για τις υποκλοπές που προκαλεί αντιδράσεις.