ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Yalco

Η Tethys του Ν. Βαρδινογιάννη αποκτά 49% της YALCO Trading με 3 εκατ.

Με επένδυση 3 εκατ. ευρώ, η Tethys αποκτά το 49% της YALCO Trading, ενισχύοντας την αναπτυξιακή στρατηγική και την εξωστρέφεια της YALCO στον ξενοδοχειακό και οικιακό εξοπλισμό.

Σημαντική στρατηγική συνεργασία στον κλάδο του ξενοδοχειακού και οικιακού εξοπλισμού σηματοδοτεί η είσοδος της Tethys, του family office του Νίκου Θ. Βαρδινογιάννη, στο μετοχικό κεφάλαιο της YALCO Trading. 

Η Tethys απέκτησε το 49% της νεοσύστατης θυγατρικής της YALCO, εξαγοράζοντας το ποσοστό της Sohanalo, έναντι τιμήματος 3 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική του ομίλου YALCO, ο οποίος διατηρεί το 51% της YALCO Trading, με την επένδυση της Tethys να εδραιώνει την οικονομική και στρατηγική βάση του σχήματος. 

Το νέο εταιρικό σχήμα αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις εξαγωγικές δραστηριότητες του ομίλου.

«Η είσοδος της Tethys σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη YALCO και τη YALCO Trading», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της YALCO, Σωκράτης Δ. Κωνσταντίνου, τονίζοντας τη σημασία της στρατηγικής αυτής συμμαχίας για την περαιτέρω ανάπτυξη στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Από την πλευρά του, ο CEO της Tethys, Ανδρέας Μαυράκης, υπογράμμισε πως η επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική του family office για τη στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων με ισχυρές αναπτυξιακές δυνατότητες, ιδίως σε τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό: «Πιστεύουμε ότι η YALCO και η YALCO Trading, με κορυφαία ποιότητα προϊόντων και ισχυρή θέση στην αγορά, θα αναβαθμίσουν συνολικά την προσφορά στον τομέα του εξοπλισμού, δημιουργώντας αξία για μετόχους και οικονομία».

Ο όμιλος YALCO συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην ελληνική παραγωγή και στην ενίσχυση των εξαγωγών, με αιχμή του δόρατος τη μάρκα σκευών Fest. 

Παράλληλα, η YALCO Trading αναλαμβάνει την εμπορική ανάπτυξη της ΙΩΝΙΑ – της κορυφαίας ελληνικής μάρκας πορσελάνης – τόσο για την οικιακή χρήση όσο και για τον επαγγελματικό κλάδο HoReCa.

Η YALCO Trading σχεδιάζει την ανάδειξή της σε ηγετικό προμηθευτή εξοπλισμού HoReCa, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο των εισαγόμενων εμπορικών σημάτων και ενισχύοντας τις ηλεκτρονικές της πωλήσεις.

Με τη στήριξη της Tethys, η εταιρεία εισέρχεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης, επεκτείνοντας το επιχειρηματικό της σχέδιο και αξιοποιώντας τη μακροπρόθεσμη προοπτική της νέας συνεργασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΕ

Ο Νίκος Παπαθανάσης υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης, τονίζοντας τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και της στοχευμένης αξιοποίησης πόρων, με αύξηση επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας.
Σύγχρονη εργασία γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Ανωτάτων Στελεχών: Θέσεις για παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα

Η Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων παρουσίασε στην Αθήνα τις θέσεις της για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, με έμφαση σε ηγεσία, δεξιότητες, καινοτομία και σύγχρονη διοίκηση.
Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Ινδία: Οι νέοι δρόμοι συνεργασίας και πρόσβασης στην Ινδική αγορά

Η Ελλάδα ενισχύει τις σχέσεις της με την Ινδία, στοχεύοντας σε επενδύσεις και αύξηση εξαγωγών, με αφορμή και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί. Άνοιξαν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις Αθήνα-Νέο Δελχί και Μουμπάι.
Παροικιά Πάρος θάλασσα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΟΤ Λονδίνου: «Διακοπές με θετικό αντίκτυπο» και προβολή βιώσιμης Ελλάδας

Η ζήτηση για διακοπές με θετικό αντίκτυπο αυξάνεται, ειδικά στη Βρετανία, όπου νέοι ταξιδιώτες επιλέγουν βιώσιμες εταιρείες ή προορισμούς. Ο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας συμμετείχε στη δράση TTG Sustainable Travel Heroes 2026 στο Λονδίνο.
Λογότυπο Ernst & Young
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και EY στηρίζουν το GrowHive με mentoring

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η EY Ελλάδος υλοποίησαν κοινές δράσεις μέσω του GrowHive για την ενίσχυση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας φοιτητών και ερευνητών, με στήριξη από το Ταμείο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0».