ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ΣΕΧΒ
Φωτογραφία ΣΕΧΒ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΣΕΧΒ με πρόεδρο τον Αλ. Κατραούζο

Ο Αλ. Κατραούζος είναι ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΧΒ. Βασική προτεραιότητα: η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής χημικής βιομηχανίας.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2025. 

Η σύνθεση του νέου ΔΣ είναι: 

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Κατραούζος  (ΝΕΟΤΕΧ ΑΒΕΕ)

Α’ Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Δημήτριος Σταθόπουλος (ΚΑΠΑΧΗΜ ΑΒΕΕ) 

B’ Aντιπρόεδρος: Θεοδώρα Κουλουρά (KAVALA SOLUTIONS)

Γενική Γραμματέας: Λυδία Γαρυφάλλου (BASF ΕΛΛΑΣ AΒΕΕ) 

Ταμίας: Ευθύμιος Ευδοκιάδης (MEGARA RESINS) 

Μέλος: Γεώργιος Τρακάκης (ENDLESS EC)

Μέλος: Κάρολος Μαρκεσίνης (CHIMAR HELLAS ΑΕ)

Μέλος: Δήμητρα Κολοκοτσά (HELLENIQ PETROLEUM)

Μέλος: Βασίλειος Βλαχογιάννης (VITEX ΑΕ) 

O νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξανδρος Κατραούζος με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων μεταξύ άλλων τόνισε: «Για το μέλλον του ΣΕΧΒ μέλημα μας με μια λέξη είναι η ανταγωνιστικότητα. Με περισσότερες λέξεις και έννοιες το όραμα είναι διττό. Υπό ευρωπαϊκό πρίσμα να ενισχύσουμε το αποτύπωμα της ελληνικής χημικής βιομηχανίας στα μεγέθη της ΕΕ .

 Παραμένει χαμηλό, όπως και το ποσοστό του ΑΕΠ της Ελλάδας σε εκείνο της Ένωσης. Υπό εθνικό πρίσμα  να συνεισφέρουμε ακόμη περισσότερο στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσω των μελών μας με επιχειρηματική και κυρίως παραγωγική δραστηριότητα στην πατρίδα μας .

 Η δουλειά που έχουμε κάνει στον Σύνδεσμο στην πρώτη 30ετία, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μας δίνει ώθηση να το καταφέρουμε με μεγαλύτερη επιδραστικότητα στη δεύτερη .

 Η ευημερία είναι ένα συλλογικό διαρκές αγαθό προϊόν κόπου και σχεδιασμού που προαπαιτεί ισχυρή οικονομία. 

Η χημική βιομηχανία έχει όλα τα εχέγγυα να συμβάλλει σε αυτήν με αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας , υψηλότερες αμοιβές-παροχές, περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, κάλυψη του επενδυτικού κενού  και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας».

 O Αρμόδιος Γιαννίδης παραδίδοντας τα «ηνία» του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών στον νέο εκλεγμένο Πρόεδρο ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ενίσχυση της παρουσίας του Συνδέσμου εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα  Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου «Μετά από 3 θητείες ως Πρόεδρος του Συνδέσμου και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου επί 25 συναπτά έτη αποχωρώ από το ΔΣ  καθώς πιστεύω στην ανανέωση και την εξέλιξη, μέσα από τη συμμετοχή και νέων μελών, χαρακτηριστικό στοιχείο της φιλοσοφίας του ΣΕΧΒ.

 Παραμένω μέλος του Συνδέσμου και μαζί με τους άλλους διατελέσαντες Προέδρους θα συνεχίσουμε να στηρίξουμε, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο, το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αναζητώντας νέους «μονόκερους» στο 4YFN26 της Βαρκελώνης

Το 4YFN στο MWC Βαρκελώνης το 2026 εισέρχεται στη φάση "Infinite AI", σηματοδοτώντας αδιάκοπη καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη και μετασχηματισμό της οικονομίας, με startups, επενδυτές και επιχειρήσεις να ενισχύουν το οικοσύστημα.
Χάρης Θεοχάρης τουρισμός εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εργασιακή επίσκεψη Χ. Θεοχάρη και επιχειρηματική αποστολή στη Μολδαβία

Ο Χάρης Θεοχάρης θα επισκεφθεί τη Μολδαβία 1-3 Μαρτίου 2026, επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής. Θα μιλήσει σε φόρουμ στο Κισινάου και θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της μολδαβικής κυβέρνησης.
Βιωσιμότητα και περιβάλλον
ESG

Τουρισμός: Από την αύξηση αφίξεων στη διαχείριση ροών για βιωσιμότητα

Η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό ζητούμενο στον τουρισμό, προϋποθέτοντας ισορροπία οικονομίας, περιβάλλοντος και κοινωνίας. Ο Ιωάννης Παππάς του GSTC αναλύει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις ευρωπαϊκές τάσεις και τις ανάγκες μακροπρόθεσμης στρατηγικής.
ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυναμικό παρών της Ελλάδας στο MWC 2026 με τεχνολογικές επιχειρήσεις

Η προετοιμασία της ελληνικής αποστολής για το MWC Barcelona 2026 μπαίνει στην τελική της φάση. Η Ελλάδα συμμετέχει για 13η χρονιά στη μεγάλη διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών, με κοινή διοργάνωση Υπουργείου και φορέων.
Ερμού Αθήνα εμπορικός δρόμος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΑ: Πτώση τζίρου στη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων στις εκπτώσεις

Η πλειονότητα των αθηναϊκών επιχειρήσεων κατέγραψε μείωση τζίρου στις χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ ζητείται ενίσχυση με θεσμικές αλλαγές.
Ομιλητής στη Φλώρινα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καφούνης: Να ενταχθεί η εστίαση στην εποχική εργασία τρίτων χωρών

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Γιάννης Καφούνης ζητά τη διεύρυνση της εποχικής απασχόλησης πολιτών τρίτων χωρών ώστε να ενταχθεί και η εστίαση, κάνοντας λόγο για σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε τουριστικές περιοχές.