ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αρχλιύτσέηκ ταορνχαιςτ έλκύτσοενωαν  χsεtρaιrώtνup
Shutterstock

Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας: Αιτήσεις έως 31 Μαΐου από ΕΒΕΑ

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ καλεί startups και καινοτόμες ΜμΕ να υποβάλουν αίτηση έως 31/5 για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποστήριξης.

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - Θ.Ε.Α. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) καλεί νεοφυείς επιχειρηματικές ομάδες και καινοτόμες ΜμΕ να υποβάλουν αίτηση, έως τις 31 Μαΐου 2025, για ένταξη στο πρόγραμμα φιλοξενίας και υποστήριξης.

Η πρόσκληση αφορά:

• 1η κατηγορία: Φυσικά πρόσωπα, επιχειρηματικές ομάδες με μία συγκεκριμένη καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα, υπηρεσία, ή προϊόν προς ανάπτυξη.

• 2η κατηγορία: Νεοφυείς καινοτόμες ΜμΕ με ταχύ ρυθμό ανάπτυξης.

Όπως υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση, η Θ.Ε.Α. προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες (business & marketing planning, νομικά, λογιστικά), εξειδικευμένη εκπαίδευση, δικτύωση και πρόσβαση σε χώρους συναντήσεων. Το πρόγραμμα παρέχει, επιπλέον, φιλοξενία σε σύγχρονους χώρους, υποδομές, γραμματειακή υποστήριξη και κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Οι συμμετέχοντες επωφελούνται από συμβουλευτική υποστήριξη, συνεργασίες, πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια, επιμορφωτικά σεμινάρια και δράσεις δικτύωσης, αξιοποιώντας τη σχετική εμπειρία και εξειδίκευση του ΕΒΕΑ, καθώς και παράλληλες πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί, όπως η επαφή τους με επενδυτικά Funds, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις, demo days, διεθνείς εκθέσεις και άλλα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει υποβολή αίτησης, φάσεις προ-επώασης/προ-επιτάχυνσης και επώασης/επιτάχυνσης, και ολοκληρώνεται με το Πρόγραμμα Δικτύωσης για συνεχή υποστήριξη.

Όλες οι επιλεγμένες ομάδες και ΜμΕ αναλαμβάνουν τη δέσμευση ενεργούς συμμετοχής στα προγράμματα και τις δράσεις της Θ.Ε.Α., συνεργαζόμενες στενά με συμβούλους και μέντορες για την παρακολούθηση της προόδου τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, δήλωσε: «Στο ΕΒΕΑ στηρίζουμε έμπρακτα την καινοτομία και τη νέα επιχειρηματικότητα. 

Η Θ.Ε.Α. αποτελεί ένα στρατηγικό μας εργαλείο και έναν ζωτικό κόμβο και για την ενίσχυση του νεοφυούς οικοσυστήματος της Αθήνας

Προσκαλούμε τις πιο φιλόδοξες και καινοτόμες ομάδες να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουμε, να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να γίνουν οι ηγέτες του αύριο. 

Στόχος μας είναι να τους παρέχουμε την απαραίτητη ώθηση και υποστήριξη σε κάθε βήμα της επιχειρηματικής τους πορείας».

Υποβολή αιτήσεων και πληροφορίες

Για την υποβολή αίτησης και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης και τις οδηγίες συμπλήρωσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.theathensincube.gr.

Για τυχόν διευκρινίσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της Θ.Ε.Α. στο e-mail info@theathensincube.gr και στα τηλέφωνα 211 1036904, 211 1036935 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη οθόνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: Υποτροφίες για εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων στο AI

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών προσφέρει υποτροφίες σε στελέχη μελών του για δύο online προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης σε συνεργασία με το IST College. Συνολικά 100 άτομα θα εκπαιδευτούν με στόχο πρακτικές δεξιότητες για άμεση επιχειρησιακή εφαρμογή.
Ελληνικά ευρώ και σημαία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Μπρατάκου και Σιαράπη για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων

Ο Γιάννης Μπρατάκος και η Στελλίνα Σιαράπη συζήτησαν στο ΕΒΕΑ για τις προοπτικές ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων, τη μεταποίηση και τη δημιουργία σταθερού, φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.
Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Εφραίμογλου: Η πολυμορφία στις ηγεσίες φέρνει καλύτερες αποφάσεις

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου υπογράμμισε ότι η διαφορετικότητα στις ηγετικές ομάδες ενισχύει την αποτελεσματικότητα, τη διαχείριση ρίσκου και την ανταγωνιστικότητα, διευρύνοντας την οπτική και τις λύσεις σε κάθε επιχειρηματική απόφαση.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραηλινός πρέσβης: Προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ελλάδα

Η νέα πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Πνινάτ Γιανάι, τόνισε τη σημαντική πρόοδο Ελλάδας στην ιατρική έρευνα και την καινοτομία, αλλά και τη δυναμική διεύρυνσης συνεργασίας με Ισραήλ, με αφορμή τα εγκαίνια του Athens LifeTech Park.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο εθνικό συμβόλαιο παραγωγής το μήνυμα των Βραβείων ΕΒΕΑ 2026

Στην ετήσια απονομή Βραβείων ΕΒΕΑ, Τασούλας και Μπρατάκος τόνισαν την ανάγκη η Ελλάδα να επενδύσει σε καινοτομία και εξωστρέφεια για παραγωγική αναβάθμιση, αξιοποιώντας το διεθνές περιβάλλον και αναγνωρίζοντας τη δημιουργικότητα.