ΓΔ: 2304.14 0.89% Τζίρος: 301.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
hdb
Φώτο: Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

ΕΣΕΕ – ΕΑΤ: Ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση της πολύ μικρής, μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. 

Το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας και του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης προσέλκυσε η ενημερωτική εκδήλωση με Θέμα: «Ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα». Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε την Δευτέρα 17 Μαρτίου από την ΕΣΕΕ και την ΕΑΤ με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Εμπορίου, Παραγωγικότητας & Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΟΕΠΕΚΑΜΘ).

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση της πολύ μικρής, μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους ευνοϊκούς όρους που προβλέπει το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων παρέχοντας άτοκη χρηματοδότηση έως 60% στη γενική επιχειρηματικότητα και έως 75% στη γυναικεία επιχειρηματικότητα το οποίο διαχειρίζεται η ΕΑΤ στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027».

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κα Ισμήνη Παπακυρίλλου, η οποία τόνισε πως «Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ως εθνικός αναπτυξιακός φορέας, στηρίζει δυναμικά τις πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσφέροντας χρηματοδοτικά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Με χαμηλό κόστος χρηματοδότησης, ευέλικτους όρους και στοχευμένη στήριξη, ενισχύουμε τη ρευστότητα, προωθούμε την καινοτομία και συμβάλλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιφέρειας. Στόχος μας είναι να είμαστε δίπλα στον κάθε επιχειρηματία, παρέχοντας πρακτικές λύσεις που στηρίζουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά του.»

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Στ. Καφούνης υπογράμμισε πως οι δυσκολίες στην πρόσβαση σε χρηματοδότηση αποτελούν έναν από τους βασικότερους ανασταλτικούς παράγοντες στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. «Είναι απαραίτητο να διερευνήσουμε νέες λύσεις και εργαλεία. Ο θεσμός των μικροπιστώσεων προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με δυνατότητα πρόσβασης σε κεφάλαια με ευνοϊκούς όρους και με μεγαλύτερη ευελιξία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήσεις επιχειρηματιών για όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΑΤ. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Πρόεδρος της ΟΕΠΕΚΑΜΘ και Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κα Φανή Μπλιούμη. Συντόνισε ο κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, μέλος ΔΣ της ΕΣΕΕ.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβουλευτική Επιτροπή ΔΕΘ-HELEXPO με φορείς Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη

Η ΔΕΘ-Helexpo συνέστησε νέα Συμβουλευτική Επιτροπή για ενίσχυση της συνεργασίας με παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας. Μέλη ορίστηκαν κορυφαίοι εκπρόσωποι φορέων και ο Εντεταλμένος του ΣΕΤΕ, με θητεία τεσσάρων ετών.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: 83,5% των νέων πρώτοι στη χρήση εργαλείων ΤΝ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην ΕΕ στη χρήση AI από νέους (83,5%), σύμφωνα με τον υφυπουργό Στ. Καλαφάτη, που μίλησε για νέο στρατηγικό πλάνο Έρευνας και Καινοτομίας και διευρυμένη συνεργασία φορέων στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.
ΕΤΒΑ βιομηχανική περιοχή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΠΕΔ-ΚΜ βράβευσε το ΕΕΘ για τη στήριξη επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη

Το ΕΕΘ τιμήθηκε από την ΠΕΔ-ΚΜ για τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, με τιμητική πλακέτα που παρέλαβε ο πρόεδρος Κυριάκος Μερελής στα 100 έτη από την ίδρυση του φορέα.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τζιτζικώστας: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην τεχνολογία

Ένα βήμα πριν από την εγκατάσταση πανεπιστημίου στην Technopolis Thessaloniki βρίσκεται το Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας, ενισχύοντας τη θέση της Θεσσαλονίκης ως κόμβου καινοτομίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.