ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04

Η Τράπεζα Ηπείρου είναι ο μεγάλος χορηγός του 8ου Φεστιβάλ Δωδώνης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, ανέφερε: « Πρόκειται για έναν θεσμό που προάγει τον πολιτισμό και που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Ηπείρου».

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει για τρίτη συνεχή χρονιά ως Μεγάλος Χορηγός το 8ο Φεστιβάλ Δωδώνης, με στόχο να αναδείξει τον πολιτισμό της Ηπείρου.Το Φεστιβάλ Δωδώνης θα υλοποιηθεί από τις 26 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου με εμβληματικές παραστάσεις στον χώρο του αρχαίου θεάτρου.

Η Τράπεζα Ηπείρου ενισχύει διαχρονικά πολιτιστικές δραστηριότητες της περιφέρειας που αναδεικνύουν τη σημασία της Τέχνης και προβάλλουν την Ήπειρο στο πανελλήνιο και διεθνώς.Το Φεστιβάλ Δωδώνης αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της ελληνικής περιφέρειας που συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα ενός από τα σπουδαιότερα αρχαία θεατρικά μνημεία της Ελλάδας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υποστηρίζουμε ως μεγάλοι χορηγοί το Φεστιβάλ Δωδώνης. Έναν θεσμό που προάγει τον πολιτισμό και που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Ηπείρου.

Το φετινό πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με σημαντικές παραστάσεις που θα στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης. Από τις 27 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου η καρδιά του πολιτισμού της ελληνικής περιφέρειας θα χτυπά στη Δωδώνη. Εμείς στην Τράπεζα Ηπείρου πιστεύουμε ότι η ύπαρξη θεσμών με υψηλού επιπέδου πολιτιστικό προϊόν συμβάλλει πολύπλευρα στην αναβάθμιση της περιοχής, πνευματικά και οικονομικά. Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση και σε όλους όσους κρατάνε ζωντανό το Φεστιβάλ».

Το 8ο Φεστιβάλ Δωδώνης συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, και βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υλοποιείται από το 2017 στον αρχαιολογικό χώρο του Δήμου Δωδώνης και σε επιλεγμένα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Απαίτηση του Διεθνούς Δικαίου η επιστροφή όλων των κλεμμένων κειμηλίων

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την επιστροφή 48 κειμηλίων από τη Βουλγαρία, ζητώντας διαφάνεια στη συμφωνία και διεκδίκηση όλων των κλεμμένων θησαυρών, όχι μόνο περιορισμένες επιστροφές.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Προτεραιότητα η ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία UNESCO

Η αρχαία Νικόπολη παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία μετά από εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης από το ΥΠΠΟ, με στόχο την ένταξή της στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εγκαινιάστηκε στις 28/9.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη πρώην υπουργού Πολιτισμού στην Ουγγαρία για υπεξαίρεση

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Όρμπαν, Μπάλας Χάνκο, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση πόρων του Εθνικού Ταμείου Πολιτισμού. Η σύλληψη έγινε μετά την άρση της ασυλίας του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Μενδώνη: Έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στην κληρονομιά της Νικόπολης

Η Λίνα Μενδώνη τόνισε την αναβάθμιση της Νικόπολης μετά τα έργα αποκατάστασης, υπογραμμίζοντας το ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου σε έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο που προστατεύεται από NATURA 2000 και Σύμβαση Ραμσάρ.
Ακρόπολη της Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΥΠΠΟ στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το ΥΠΠΟ συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2026, 25-27/9, με θέμα «Κληρονομιά σε κίνδυνο». Στόχος η ευαισθητοποίηση για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, που απειλείται από σύγχρονες προκλήσεις.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: Στρατηγική η συνεργασία Ελλάδας–ΗΠΑ στον Πολιτισμό

Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την Catherine Dillon, υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ για την προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς και προωθώντας νέα προγράμματα και ανταλλαγές.