ΓΔ: 2650.77 0.71% Τζίρος: 195.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:36:37
Νίκος Δένδιας πορτραίτο

Υπουργοί από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια στο 7ο Thessaloniki Summit

Επίσημος ομιλητής στο δείπνο της πρώτης ημέρας είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και στις επιπτώσεις που αυτές έχουν για τη χώρα μας.

Με την συμμετοχή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Γεραπετρίτη και των υπουργών Εξωτερικών της Σερβίας, της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη το 7ο Thessaloniki Summit.

Επίσημος ομιλητής στο δείπνο της πρώτης ημέρας είναι ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις, στις επιπτώσεις που αυτές έχουν για τη χώρα μας και στο σχεδιασμό που πραγματοποιεί η Ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους.

Στην εφετινή σύνοδο της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν με ομιλίες τους εννέα (9) Έλληνες Υπουργοί και εννέα (9) Υπουργοί από τις Βαλκανικές χώρες.

Στις εργασίες της 7ης Συνόδου της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν περισσότεροι από 80 ομιλητές διεθνούς κύρους σε περισσότερες από 20 ενότητες στις οποίες θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

  • Η ενεργειακή κρίση,
  • Οι μεταναστευτικές ροές,
  • Ο ρόλος των υποδομών,
  • Η κλιματική κρίση,
  • Οι προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και της πράσινης μετάβασης,
  • Ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος για την ανάκαμψη,
  • Η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα, και,
  • Οι ανισορροπίες στην αγορά εργασίας.

Και το εφετινό Thessaloniki Summit διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά το πρόγραμμα και την εγγραφή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Συνόδου: 

www.thessalonikisummit.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών και τα καλώδια ΔΕΔΔΗΕ στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση διατάσσεται για ενδεχόμενη ευθύνη καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ στην πρόκληση πυρκαγιών στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες και δημοσιεύματα. Ζητείται διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΓΣΕΕ στη ΔΕΘ 2026: Αιτήματα και διεκδικήσεις στη Θεσσαλονίκη

Η ΓΣΕΕ συμμετέχει στη ΔΕΘ με παρεμβάσεις για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, όπως ακρίβεια, χαμηλή αγοραστική δύναμη και εντατικοποίηση εργασίας, διοργανώνοντας δράσεις μαζί με το ΕΚΘ.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Κώτσηρα-Γκιουλέκα για σιδηρόδρομο και συγκοινωνίες στη Β. Ελλάδα

Σε τηλεδιάσκεψη σήμερα συζητήθηκαν τα σιδηροδρομικά έργα Μακεδονίας-Θράκης και ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με έμφαση στην ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΘ με ηλεκτρικά λεωφορεία.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Στις 27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά

Στις 27 Αυγούστου το Μετρό Θεσσαλονίκης φθάνει στην Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς. Εξελίσσονται οι δοκιμές και οι τελευταίοι έλεγχοι. Η διαδικασία, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς, βρίσκεται στην τελική φάση.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ-HELEXPO, με προϋπολογισμό 204,6 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού-συνεδριακού κέντρου, νέων χώρων πρασίνου και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης: Προσλαμβάνονται 171 νέοι οδηγοί

Ο ΟΑΣΘ καλεί 171 νέους οδηγούς να υπογράψουν συμβάσεις, ώστε να ξεκινήσουν να εργάζονται από τα μέσα Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Οι πίνακες κατάταξης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και τα γραφεία του ΟΑΣΘ.