ΓΔ: 2694.96 -1.16% Τζίρος: 326.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
sotiris-felios-google-arts
Φωτο: Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Συλλογή Σωτήρη Φέλιου: Συνεργασία με τη Google για την παρουσίαση

Με τη χρήση νέων τεχνολογιών της Google θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή παρουσίαση 195 έργων από 50 καλλιτέχνες της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου.

Τη διαδικτυακή παρουσίαση της συλλογής Σωτήρη Φέλιου, αναλαμβάνει το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» μαζί με τη Google Arts & Culture
 
Η συγκεκριμένη παρουσίαση θα γίνει με την χρήση νέων τεχνολογιών, τις οποίες η Google έχει κάνει προσβάσιμες στο διεθνές κοινό των φιλότεχνων, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν με τις συλλογές σπουδαίων μουσείων και ιδιωτών ανά τον κόσμο. 
 
Ανάμεσα στα μεγάλα μουσεία που έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους για την ψηφιακή ανάδειξη των θησαυρών τους είναι κολοσσοί όπως το MoMA, η Tate Britain, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το Guggenheim, το Λούβρο, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, το Albertina, το Βρετανικό Μουσείο και η Συλλογή Frick στην Νέα Υόρκη.

Αυτή η συνεργασία, στην οποία θα προβληθούν 195 έργα από 50 Έλληνες καλλιτέχνες της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου, παρουσιάζεται σήμερα και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: 
https://artsandculture.google.com/partner/the-sotiris-felios-collection

Πιο αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση σημειώνονται τα εξής: 

«Σε αυτήν την παρουσίαση διαδικτυακών εκθέσεων υπάρχουν 4 ενότητες με τους τίτλους: «Δεν αρκεί να βλέπεις, πρέπει να κοιτάς», «Χώροι πέραν του εννοημένου», «Πίνακες που κρατούν καλά κρυμμένα τα μυστικά τους» και «Τρόποι να μπεις στην πραγματικότητα».
 
Οι ενότητες αυτές περιλαμβάνουν συνολικά 30 έργα των καλλιτεχνών: Γιάννης Μόραλης, Χρήστος Μποκόρος, Γιώργος Ρόρρης, Χρόνης Μπότσογλου, Γιώργος Λάππας, Αλέκος Λεβίδης, Μιχάλης Μανουσάκης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Στέφανος Δασκαλάκης, Takis, Ναταλία Μελά, Μαρία Φιλοπούλου, Κώστας Παπανικολάου, Τάσος Μαντζαβίνος, Εδουάρδος Σακαγιάν, Παντελής Χανδρής, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Θανάσης Μακρής, Τάσος Μισούρας, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Αχιλλέας Παπακώστας, Δημήτρης Χαντζόπουλος. 
 
Η ευκρίνεια της ψηφιακής αποτύπωσης είναι εξαιρετικής ποιότητας και βοηθά τον θεατή να καταλάβει πέρα από πεπερασμένο όριο που εστιάζει το ανθρώπινο μάτι, αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες, την υφή των υλικών, τα ίχνη μιας πινελιάς. 

Την καλλιτεχνική διεύθυνση των εκθέσεων έχει αναλάβει η Δάφνη Πολίτη, Υπεύθυνη της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου
». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεύκωμα Who is Who
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξερεύνηση των εκδοτικών οίκων στα ελληνικά πανεπιστήμια

Τα εκδοτικά προγράμματα ελληνικών ιδρυμάτων, όπως το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, εστιάζουν στην προώθηση της έρευνας και της παιδείας. Το ΕΙΕ ξεχωρίζει για τις επιστημονικές σειρές του, τη φιλολογική επιμέλεια και τη συμβολή στη γνώση.
Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για Γ. Μαζωνάκη: Αποχαιρετισμός σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχαιρέτισε τον Γιώργο Μαζωνάκη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του καλλιτέχνη, ενώ παρέστη και στην εξόδιο ακολουθία του, τιμώντας τη μνήμη και το σπουδαίο έργο του.
αναμμένο κερί πένθους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Μαζωνάκη

Με πλήθος κόσμου και σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Μαζωνάκη στη Νίκαια, με οικογένεια, φίλους κι αγαπημένους καλλιτέχνες παρόντες, ενώ οι θαυμαστές τον αποχαιρέτησαν με λουλούδια και τραγούδια του.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά μαθήματα για όλους στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ

Το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ προσφέρει ανοιχτά, δωρεάν μαθήματα του προπτυχιακού του προγράμματος σε όλους ως ακροατές, με μαθήματα από 28/9/2026, σε γλωσσολογία και λογοτεχνία (αρχαία, βυζαντινή, νεοελληνική).
αναμμένο κερί πένθους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκίνηση στη Νίκαια στον αποχαιρετισμό του Γιώργου Μαζωνάκη

Συνεχίζεται η προσέλευση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Νίκαιας για το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη, που «έφυγε» στα 54. Το κλίμα είναι συγκινητικό, με πλήθος κόσμου να τιμά τον αγαπημένο καλλιτέχνη στη γειτονιά του.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη-Ελ-Ενάνι: Η συνεργασία Ελλάδας-UNESCO προάγει ειρήνη και πολιτισμό

Σε συνάντηση με στελέχη της UNESCO, η Λίνα Μενδώνη συζήτησε τη συμβολή της Ελλάδας στη διατήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς σε αφρικανικές χώρες και παρουσίασε νέες αιτήσεις για την Παγκόσμια Κληρονομιά, όπως η Νικόπολη και η τυροκομία Κυκλάδων.