ΓΔ: 1995.69 -0.93% Τζίρος: 138.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:29:31
Κεφαλονιά
Φωτό: Shutterstock

Γαλλικά αφιερώματα σε Φολέγανδρο και Κεφαλονιά αναδεικνύουν την Ελλάδα

Μεγάλη προβολή για Φολέγανδρο και Κεφαλονιά σε Le Figaro Magazine και Le Parisien, μέσα από press trips του ΕΟΤ που αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα των νησιών.

Μεγάλη προβολή για τη Φολέγανδρο και την Κεφαλονιά εξασφάλισαν δύο κορυφαία γαλλικά έντυπα, μέσα από αφιερώματα που προέκυψαν από ταξίδια εξοικείωσης που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας.

Το «Figaro Magazine», ταξιδιωτικό περιοδικό της εφημερίδας Le Figaro, κυκλοφόρησε με εννιασέλιδο αφιέρωμα στη Φολέγανδρο, υπό τον τίτλο «Ο μαγεμένος βράχος των Κυκλάδων». Η ταξιδιωτική συντάκτρια Sarah Chevalley και ο φωτογράφος Stanislas Fautré αποτύπωσαν «την απόκρημνη ομορφιά του νησιού που αιχμαλωτίζει τον ταξιδιώτη που αναζητεί το φως και τη γαλήνη».

Το αφιέρωμα παρουσιάζει τη Φολέγανδρο ως προορισμό εναλλακτικών διακοπών και ήπιων δραστηριοτήτων, προωθώντας παράλληλα τον τουρισμό πολυτελείας και βιώσιμης ανάπτυξης. Εξετάζει πτυχές όπως η ιστορία, η γαστρονομία, οι περιπατητικές διαδρομές και οι θαλάσσιες εκδρομές σε απρόσιτες παραλίες, ενώ αναδεικνύει τη μοναδική αρχιτεκτονική του νησιού.

Αντίστοιχα, η Le Parisien Weekend αφιέρωσε τέσσερις σελίδες στην Κεφαλονιά, με την ταξιδιωτική συντάκτρια Dominique Savidan να υπογραμμίζει ότι το νησί «παραμένει απαλλαγμένο από τον μαζικό τουρισμό, προσφέροντας παραλίες που κόβουν την ανάσα, ένα εθνικό πάρκο στα βουνά και φιλικές ταβέρνες».

Το αφιέρωμα λειτουργεί ως οδηγός για τον επισκέπτη, παρουσιάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά, τη σύγχρονη τέχνη, τη γαστρονομία και την τέχνη του ευ ζην. Παράλληλα, παρέχει πρακτικές συμβουλές για τις καλύτερες παραλίες και εστιατόρια του νησιού.

Οι δύο δημοσιεύσεις θεωρούνται σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στη γαλλική αγορά, προβάλλοντας δύο νησιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και αυθεντικότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία πιέζει την ΕΕ για έρευνα και κυρώσεις στη Shein

Η Γαλλία ζητά από την ΕΕ επίσημη έρευνα για τη Shein, κατηγορώντας την για παράνομες πωλήσεις "σεξουαλικών παιχνιδιών" και όπλων. Η Shein ανέστειλε τη δραστηριότητά της στη χώρα και εξετάζει τους προμηθευτές της.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κατηγορούμενος για διπλή δολοφονία ισχυρίζεται συνωμοσία

Ο Τσαρλς Ντ., Αμερικανός που δικάζεται στη Γαλλία για διπλό φόνο το 2020, επιμένει ότι είναι αθώος και πως άλλοι τον παγίδευσαν, κατηγορώντας μάλιστα την αστυνομία για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.
Λογότυπα Temu και Shein
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διαδικασία διακοπής λειτουργίας της πλατφόρμας Shein

Η Γαλλία ξεκινά διαδικασία διακοπής της Shein μέχρι να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία. Η εταιρεία σταματά προσωρινά τις πωλήσεις της στη χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι έλαβε την απόφαση πριν την ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Χουάν Κάρλος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Χουάν Κάρλος ομολογεί τα λάθη του στα νέα απομνημονεύματά του

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, εξομολογείται λάθη και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του στα νέα του απομνημονεύματα «Συμφιλίωση», δηλώνοντας νοσταλγία για την Ισπανία και αναφερόμενος σε δύσκολες προσωπικές στιγμές.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν ζήτησε την πλήρη απελευθέρωση των δύο Γάλλων από το Ιράν

Ο Μακρόν ζήτησε από τον Ιρανό πρόεδρο την άμεση πλήρη απελευθέρωση των Κολέρ και Παρί, που αποφυλακίστηκαν μετά από 3,5 χρόνια. Βρίσκονται στη γαλλική πρεσβεία στο Ιράν έως ότου οριστεί η επιστροφή τους.