ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
Η Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξη Τύπου στην Ιταλία, με φόντο την ιταλική σημαία.

Μελόνι: Η ΕΕ πρέπει να εργαστεί για μακροπρόθεσμη λύση στη Μ. Ανατολή

Με αναφορά στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων αποτελεί πλέον κοινή θέση των χωρών μελών της Ένωσης.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού συμβουλίου των Βρυξελλών, δήλωσε ότι «για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί με στόχο μια μακροπρόθεσμη λύση, η οποία είναι ανάγκη να σχεδιαστεί τώρα».

«Πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τη λύση των δύο λαών και δύο κρατών. Οι προτεραιότητες της Ε.Ε. είναι οι ίδιες με αυτές της Ιταλίας, με έμφαση στην αποκλιμάκωση της έντασης και στην ανάπτυξη προσπαθειών στο ανθρωπιστικό πεδίο», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Με αναφορά, τέλος, στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, η Μελόνι υπογράμμισε ότι η ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων αποτελεί πλέον κοινή θέση των χωρών μελών της Ένωσης και ότι η πρότασή της για ναυτική αποστολή της Ε.Ε. στην κεντρική Μεσόγειο «προϋποθέτει τη συνεργασία των βορειοαφρικανικών χωρών και το ότι θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στα χωρικά τους ύδατα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Να ανασταλούν οι δημοσιονομικοί κανόνες αν συνεχιστεί η κρίση

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κάλεσε την ΕΕ να εξετάσει την προσωρινή αναστολή των δημοσιονομικών κανόνων, αν ο πόλεμος εξαπλωθεί στο Ιράν, και δήλωσε έτοιμη για μέτρα κατά της κερδοσκοπίας στην ενέργεια, περιλαμβανομένου έκτακτου φόρου.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Σε ανοιχτή γραμμή με την Κύπρο, «υποχρέωση αλληλεγγύης» από την ΕΕ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ιταλίας προς την Κύπρο, τονίζοντας ότι ως κράτος-μέλος της ΕΕ δικαιούται στήριξη.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς «μείζον διπλωματικό επίτευγμα» και διαβεβαίωσε πως η ΕΕ θα στηρίξει την εφαρμογή της. Ο Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε ετοιμότητα της Ιταλίας για αποστολή δυνάμεων αν χρειαστεί.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση ηγετών Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Μάλτας για μεταναστευτικό

Οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Μάλτας συναντήθηκαν στην Αγία Νάπα για να συζητήσουν συντονισμένες πρωτοβουλίες ενάντια σε πιθανή μεταναστευτική κρίση λόγω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και τόνισαν την ανάγκη στενής συνεργασίας.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι ικανοποιημένη από την πρόταση για το ιταλο-αλβανικό πρωτόκολλο

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα της ΕΕ, που έκρινε πως το ιταλο-αλβανικό πρωτόκολλο για το μεταναστευτικό είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Σιλίνια: Ενίσχυση διμερών σχέσεων και περιφερειακή συνεργασία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Λετονίας, Εβίκα Σιλίνια, όπου συζήτησαν για Ουκρανία, Μέση Ανατολή, ευρωπαϊκή άμυνα, μεταναστευτικό και τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή.