ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
Η Τζόρτζια Μελόνι σε συνέντευξη Τύπου στην Ιταλία, με φόντο την ιταλική σημαία.

Μελόνι: Η ΕΕ πρέπει να εργαστεί για μακροπρόθεσμη λύση στη Μ. Ανατολή

Με αναφορά στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων αποτελεί πλέον κοινή θέση των χωρών μελών της Ένωσης.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού συμβουλίου των Βρυξελλών, δήλωσε ότι «για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί με στόχο μια μακροπρόθεσμη λύση, η οποία είναι ανάγκη να σχεδιαστεί τώρα».

«Πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τη λύση των δύο λαών και δύο κρατών. Οι προτεραιότητες της Ε.Ε. είναι οι ίδιες με αυτές της Ιταλίας, με έμφαση στην αποκλιμάκωση της έντασης και στην ανάπτυξη προσπαθειών στο ανθρωπιστικό πεδίο», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Με αναφορά, τέλος, στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, η Μελόνι υπογράμμισε ότι η ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων αποτελεί πλέον κοινή θέση των χωρών μελών της Ένωσης και ότι η πρότασή της για ναυτική αποστολή της Ε.Ε. στην κεντρική Μεσόγειο «προϋποθέτει τη συνεργασία των βορειοαφρικανικών χωρών και το ότι θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στα χωρικά τους ύδατα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς

Η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε τη συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς «μείζον διπλωματικό επίτευγμα» και διαβεβαίωσε πως η ΕΕ θα στηρίξει την εφαρμογή της. Ο Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε ετοιμότητα της Ιταλίας για αποστολή δυνάμεων αν χρειαστεί.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Χαιρετίζουν τη συμφωνία για Γάζα οι πρόεδροι Κομισιόν και Συμβουλίου

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα, επαινώντας τις διπλωματικές προσπάθειες και καλώντας όλα τα μέρη να τηρήσουν τη συμφωνία και να στηρίξουν την ειρήνη.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Πρώτα η εκεχειρία και η απελευθέρωση των ομήρων

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Γάζα, επανέλαβε τη στήριξή της στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και τόνισε πως προτεραιότητα είναι η κατάπαυση του πυρός και η απελευθέρωση ομήρων.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Όλοι πρέπει να δείξουν ευθύνη για τα δεινά των Παλαιστινίων

Η Τζόρτζια Μελόνι, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Κοπεγχάγη, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία της Global Sumud Flottilla ενέχει κινδύνους και ανευθυνότητα, ενώ τόνισε τη σημασία της ευρωπαϊκής στήριξης στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.