ΓΔ: 2013.59 -0.50% Τζίρος: 201.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Παλάτι των Ηλυσίων
Το Παλάτι των Ηλυσίων με τη γαλλική σημαία, σύμβολο της γαλλικής προεδρίας στο Παρίσι.

Γνωστός στις γαλλικές αρχές ο άνδρας που σκότωσε τον καθηγητή

Το λύκειο του Αράς επισκέφθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας.

Ο οπλισμένος με μαχαίρι άνδρας Μωχαμέντ Μ. που σκότωσε έναν καθηγητή και τραυμάτισε σοβαρά δύο ανθρώπους σε λύκειο του Αράς, στη βόρεια Γαλλία, ήταν γνωστός για τις σχέσεις του με τους ισλαμιστές και ελέγχθηκε από τις αστυνομικές αρχές χθες Πέμπτη χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια ή να κατηγορηθεί για κάτι, αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του από τις οποίες δεν προέκυψαν στοιχεία σχετικά με τη σημερινή επίθεση.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας από τους τέσσερις αδελφούς του είχε συλληφθεί το 2019, σε ηλικία 17 ετών στο Στρασβούργο ως μέλος μίας οργάνωσης ισλαμιστών που προετοίμαζε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων στο Παρίσι. Ένας άλλος αδελφός του συνελήφθη επίσης σήμερα.

Ο Μωχαμέντ Μ. γεννήθηκε το 2003 στη Ρωσία και έφτασε στη Γαλλία το 2008. Το 2021 ζήτησε πολιτικό άσυλο αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Επειδή όμως είχε εισέλθει στη Γαλλία πριν από την ηλικία των 13 ετών δεν μπορούσε να απελαθεί με βάση το γαλλικό Δίκαιο.

Το λύκειο του Αράς ο επισκέπτεται ήδη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας. Οι αστυνομικές αρχές, διαπιστώνοντας ότι πολλές φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο, ζήτησαν από τους πολίτες την άμεση διακοπή της κυκλοφορίας τους «για να διευκολυνθεί το έργο των αρχών αλλά και από σεβασμό στα θύματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ελεύθεροι δύο Γάλλοι μετά από 3,5 χρόνια φυλάκισης για κατασκοπεία

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την αποφυλάκιση δύο Γάλλων που κρατούνταν στο Ιράν από το 2022. Οι Σεσίλ Κολέρ και Ζακ Παρί απελευθερώθηκαν και κατευθύνονται στη γαλλική πρεσβεία, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον επαναπατρισμό τους.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν κάνεις ευτυχισμένη μια χώρα κλείνοντας τις αγορές της

Ο Εμανουέλ Μακρόν πήρε σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις για αύξηση της φορολογίας στη Γαλλία, επικρίνοντας τη στάση αριστεράς και ακροδεξιάς, και τόνισε ότι οι αυξήσεις φόρων εμποδίζουν τις γαλλικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν διεθνώς.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Εμανουέλ Μακρόν: Επίσκεψη σε Βραζιλία και Μεξικό την επόμενη εβδομάδα

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα ταξιδέψει στη Βραζιλία και το Μεξικό την επόμενη εβδομάδα, πριν από την COP30, για να ενισχύσει τις σχέσεις της Γαλλίας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και να συζητήσει θέματα διατλαντικής συνεργασίας.
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σε δίκη 10 άτομα για σεξιστικό διαδικτυακό εκφοβισμό της Μπριζίτ Μακρόν

Δέκα άτομα δικάζονται στο Παρίσι για διαδικτυακό σεξισμό κατά της Μπριζίτ Μακρόν, μετά από ψευδείς φήμες περί ταυτότητας φύλου. Πρωτόδικα καταδικάστηκαν, αλλά αθωώθηκαν σε έφεση. Η υπόθεση πάει στο Ακυρωτικό Δικαστήριο.