ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βρετανική αστυνομία Λονδίνο
Αστυνομικοί της βρετανικής αστυνομίας συνομιλούν τη νύχτα στο Λονδίνο, κοντά σε αστυνομικά βαν.

Η αστυνομία του Λονδίνου σε συναγερμό λόγω του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς

Η αύξηση των περιπολιών ήρθε έπειτα από «μια σειρά επεισοδίων που σχετίζονται με τη σύγκρουση», που αυτήν τη στιγμή έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή.

Η αστυνομία του Λονδίνου αύξησε τις περιπολίες της σε συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας έπειτα από «μια σειρά επεισοδίων που σχετίζονται με τη σύγκρουση» στο Ισραήλ και τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. «Είμαστε ενήμεροι για μια σειρά περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Ισραήλ και στα σύνορα της Γάζας», έγραψε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για αυτά τα περιστατικά.

«Η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες σε συγκεκριμένα σημεία του Λονδίνου για να εξασφαλίσει μια ορατή παρουσία και να καθησυχάσει τις κοινότητές μας», πρόσθεσε. Ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ ανήρτησε ένα βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X που δείχνει ανθρώπους να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες στο δρόμο και να κορνάρουν με τα αυτοκίνητά τους. «Αυτοί οι αποκρουστικοί άνθρωποι εξυμνούν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς, μιας απαγορευμένης οργάνωσης», έγραψε. «Δεν υπάρχει χώρος για αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Στο δελτίο Τύπου της, η αστυνομία του έπειτα από «μια σειρά επεισοδίων που σχετίζονται με τη σύγκρουση»ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές «για να πληροφορηθεί όλες τις ανησυχίες της». «Όποιος αντιμετωπίζει απειλητική συμπεριφορά ή ανησυχεί για την ασφάλειά του, καλείται να επικοινωνήσει με την αστυνομία», σημειώνει. Ένας δημοσιογράφος του AFP παρατήρησε αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από μια συναγωγή στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Μαζικές πορείες ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά της μετανάστευσης συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία 4.000 αστυνομικών. Έγιναν 31 συλλήψεις, χωρίς σοβαρά επεισόδια, ενώ διεξαγόταν και ο τελικός Κυπέλλου Αγγλίας.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τρεις γυναίκες βρέθηκαν νεκρές στη θάλασσα του Μπράιτον

Η βρετανική αστυνομία ανέσυρε τα πτώματα τριών γυναικών από τη θάλασσα στο Μπράιτον και ερευνά το τραγικό περιστατικό, ενώ προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα θύματα και να διαλευκάνει τις συνθήκες του συμβάντος.
Αστυνομικοί βρετανικής αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δίωξη σε δύο Βρετανούς για αντισημιτικό βίντεο στο TikTok

Δύο άντρες κατηγορούνται από τη βρετανική αστυνομία για θρησκευτικά υποκίνηση παρενόχλησης, επειδή φέρονται να μαγνητοσκόπησαν αντισημιτικό βίντεο στη βόρεια εβραϊκή συνοικία του Λονδίνου για τα social media. Θα δικαστούν στο Τάμεση.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΔΙΕΘΝΗ

Η βρετανική αστυνομία ερευνά εμπρησμό σε πρώην συναγωγή στο Λονδίνο

Η βρετανική αντιτρομοκρατική ερευνά εμπρηστική επίθεση σε πρώην συναγωγή στο Tower Hamlets, ανατολικό Λονδίνο. Το θέμα συζητήθηκε και σε συνάντηση υπό τον Κιρ Στάρμερ. Προκλήθηκαν μικρές ζημιές, χωρίς τραυματισμούς.
Έκρηξη τη νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη σε οικία στο Μπρίστολ: 2 νεκροί, 3 τραυματίες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις, ανάμεσά τους ένα παιδί, τραυματίστηκαν ελαφρά από έκρηξη σε σπίτι στο Μπρίστολ. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό ως ύποπτο, ενώ δεν αποκλείονται ενδοοικογενειακά αίτια. Δεν πρόκειται για τρομοκρατία.
Αστυνομικοί βρετανικής αστυνομίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Σύλληψη μετά από μαχαιρώματα σε εβραϊκή συνοικία

Άνδρας συνελήφθη μετά από μαχαίρωμα δύο ατόμων σε περιοχή με εβραϊκό πληθυσμό στο Βόρειο Λονδίνο. Η οργάνωση Shomrim ανέφερε ότι προσπάθησε να επιτεθεί σε Εβραίους. Η αστυνομία χρησιμοποίησε taser για τη σύλληψή του.