ΓΔ: 2707.83 1.57% Τζίρος: 423.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Thales-France
Φωτο: Shutterstock

Η γαλλική Thales εξαγοράζει την Cobham Aerospace για 1,1 δισ. δολάρια

Ο γαλλικός αμυντικός και τεχνολογικός όμιλος δήλωσε ότι με την εξαγορά στοχεύει να συνεχίσει τη στρατηγική της για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της στον τομέα των αεροναυπηγικών.

Ο γαλλικός αμυντικός και τεχνολογικός όμιλος Thales δήλωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε συνομιλίες για την εξαγορά του γαλλικού προμηθευτή συστημάτων αεροναυπηγικής Cobham Aerospace Communications έναντι 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Thales δήλωσε ότι με την εξαγορά στοχεύει να συνεχίσει τη στρατηγική της για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της στον τομέα των αεροναυπηγικών.

«Η Thales θα δημιουργήσει μια εταιρεία που θα αλλάξει το παιχνίδι στην πολύ ελκυστική και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά επικοινωνιών και συνδεσιμότητας», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Avionics, Yannick Assouad.

Η Cobham Aerospace Communications είναι κορυφαίος προμηθευτής προηγμένων συστημάτων επικοινωνίας στο πιλοτήριο και αναμένεται να αποφέρει έσοδα περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023, δήλωσε η Thales.

Η συναλλαγή αναμένεται να δημιουργήσει μεσοπρόθεσμα διψήφια ετήσια ανάπτυξη για την Thales και να έχει αυξητικό αντίκτυπο στα περιθώρια κέρδους της.

Θα έχει αυξητική επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή από το πρώτο έτος μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και θα επιφέρει τρέχουσες συνέργειες εσόδων ύψους περίπου 40 εκατ. δολαρίων ετησίως, δήλωσε η εταιρεία.

Η Thales δήλωσε ότι θα χρηματοδοτήσει αυτή την εξαγορά μέσω των διαθέσιμων ταμειακών της πόρων.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, δήλωσε η εταιρεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Πέντε χρόνια από την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Τη συμπλήρωση πέντε ετών από την υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας υπενθύμισε ο Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι η ανανέωσή της επιβεβαιώνει τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Φινλανδία συμμετέχει στην πυρηνική αποτροπή που πρότεινε ο Μακρόν

Η Φινλανδία συμμετέχει στην πρωτοβουλία πυρηνικής αποτροπής του Μακρόν, αυξάνοντας σε δέκα τις ευρωπαϊκές χώρες που εντάχθηκαν. Θα δημιουργηθεί πυρηνική πιλοτική ομάδα για την υλοποίηση της συνεργασίας στους επόμενους μήνες.
Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Συμφωνία 4,3 δισ. ευρώ για τέσσερις γαλλικές φρεγάτες FDI

Η Σουηδία υπέγραψε σύμβαση 4,3 δισ. ευρώ για την αγορά τεσσάρων γαλλικών φρεγατών, ενισχύοντας την αντιαεροπορική της άμυνα. Η πρώτη φρεγάτα θα παραδοθεί το 2030. Η συμφωνία σχετίζεται με τα νέα δεδομένα ασφαλείας στη Βαλτική.
Φρεγάτα Belharra λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Συμφωνία 4,3 δισ. ευρώ με Γαλλία για αγορά 4 φρεγατών

Η Σουηδία θα αγοράσει τέσσερις φρεγάτες από τον γαλλικό όμιλο Naval Group για 4,3 δισ. ευρώ. Η συμφωνία θα υπογραφεί στις 31 Αυγούστου στη Στοκχόλμη, παρουσία του Γάλλου προέδρου Μακρόν. Η πρώτη φρεγάτα παραδίδεται το 2030.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Γαλλίδα πρέσβη για την ελληνογαλλική αμυντική σχέση

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τη Γαλλίδα Πρέσβη Laurence Auer, με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της στην Αθήνα, ευχαριστώντας την για τη συμβολή της στην ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία.