ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Aνέλαβε καθήκοντα o νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ατζάι Μπάνγκα

Ο Μπάνγκα, ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας καρτών MasterCard, εξελέγη χωρίς αντίπαλο επικεφαλής της ΠΤ στις αρχές Μαΐου, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα.

Ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ινδοαμερικανός Ατζάι Μπάνγκα, ανέλαβε σήμερα επισήμως τα καθήκοντά του, διαδεχόμενος τον Ντέιβιντ Μάλπας που αποχώρησε χθες από τη θέση αυτήν.

Ο Μπάνγκα, ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας καρτών MasterCard, εξελέγη χωρίς αντίπαλο επικεφαλής της ΠΤ στις αρχές Μαΐου, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα.

Ο Ατζάι Μπάνγκα είναι ο δεύτερος πρόεδρος της ΠΤ που δεν έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ (προηγήθηκε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα αλλά μεγάλωσε στην Αϊόβα) και ο πρώτος που δεν σπούδασε σε αμερικανικό πανεπιστήμιο: ολοκλήρωσε τις σπουδές του και ξεκίνησε την καριέρα του στη χώρα καταγωγής του, την Ινδία.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε την αύξηση της χρηματοδότησής της κατά 5 δισ. δολάρια ετησίως για την επόμενη δεκαετία. Το σύνολο των μεταρρυθμίσεων θα ανακοινωθεί στην επόμενη ετήσια σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Μαρακές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Παγκόσμια Τράπεζα στέλνει 200 εκατ. δολάρια βοήθεια στην Κολομβία

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε έκτακτη βοήθεια 200 εκατ. δολαρίων προς την Κολομβία, μετά από σεισμό που προκάλεσε τουλάχιστον 265 θύματα. Παράλληλα, ξεκινά μελέτη για να εκτιμήσει τον οικονομικό αντίκτυπο της καταστροφής.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Άμυνας & Ασφάλειας

Η Ελλάδα γίνεται ιδρυτικό μέλος της DSRB, της πρώτης παγκόσμιας τράπεζας με έμφαση σε άμυνα, ασφάλεια και ανθεκτικότητα, καλύπτοντας ένα κενό στη διεθνή χρηματοδότηση και ενισχύοντας την προστασία από σύγχρονες απειλές.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Αριστείο Μποδοσάκη 2026 σε Κουγιανού-Goldberg και Παπαδημητρίου

Στο Μέγαρο Μουσικής έγινε η απονομή του Αριστείου Μποδοσάκη 2026 στους Π. Κουγιανού-Goldberg και Χ. Παπαδημητρίου για το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο τους, παρουσία του Προέδρου Δημοκρατίας Κ. Τασούλα, που τόνισε τη σημασία της αριστείας.
Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Πρότυπο διεθνούς πρακτικής η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη, με τη συνδρομή της Παγκόσμιας Τράπεζας και τη συμμετοχή υπουργών και δικαστικών εκπροσώπων, αναδεικνύοντας το έργο ως διεθνές υπόδειγμα.