ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη και Βρετανού πρωθυπουργού για Brexit, ΑΟΖ και Κυπριακό

O Βρετανός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

O Βρετανός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν απόψε.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Κύπριος πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης σε απόφαση για ομαλή αποχώρηση, ενώ συζητήθηκαν και διμερή θέματα.

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε εξάλλου λεπτομερώς τον Τζόνσον σχετικά με τις τουρκικές απειλές για την Αμμόχωστο, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. καθώς και την εμπλοκή που προκαλεί η τουρκική πλευρά στη προσπάθεια επανέναρξης διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην προσπάθεια αναζήτησης συνολικής λύσης του Κυπριακού με διαπραγματεύσεις, στη βάση αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξε ο Προδρόμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Χριστοδουλίδης Κύπρος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια της Κύπρου

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση ενεργεί με υπευθυνότητα και μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια της Κύπρου και των πολιτών, τονίζοντας ότι η χώρα δεν εμπλέκεται σε καμία στρατιωτική επιχείρηση.
Δύο αξιωματούχοι σε τελετή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αννίτα Δημητρίου τονίζει την ανάγκη άμεσης στήριξης της Κύπρου από Ελλάδα

Η Αννίτα Δημητρίου τόνισε τη σημασία της άμεσης στήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο, υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς και τον συντονισμό, αλλά και τη σημασία της πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής για τη θωράκιση της Κύπρου.
Κτίριο Ράιχσταγκ Βερολίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Δεν σχεδιάζουμε τώρα στρατιωτική υποστήριξη προς την Κύπρο

Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει προς το παρόν να στηρίξει στρατιωτικά την Κύπρο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Λευκωσία και αξιολογεί διαρκώς τις εξελίξεις στην περιοχή.
Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκιουλέκας: Η ψήφος των αποδήμων ενώνει και ενισχύει την οικουμενική Ελλάδα

Στη Βουλή, ο Κ. Γκιουλέκας ζήτησε ενότητα για το νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου και της περιφέρειας αποδήμων, τονίζοντας πως η ομογένεια είναι «η δύναμή μας» και πως η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο.