ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη και Βρετανού πρωθυπουργού για Brexit, ΑΟΖ και Κυπριακό

O Βρετανός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

O Βρετανός Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν απόψε.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο Κύπριος πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης σε απόφαση για ομαλή αποχώρηση, ενώ συζητήθηκαν και διμερή θέματα.

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε εξάλλου λεπτομερώς τον Τζόνσον σχετικά με τις τουρκικές απειλές για την Αμμόχωστο, τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. καθώς και την εμπλοκή που προκαλεί η τουρκική πλευρά στη προσπάθεια επανέναρξης διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην προσπάθεια αναζήτησης συνολικής λύσης του Κυπριακού με διαπραγματεύσεις, στη βάση αποφάσεων και ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξε ο Προδρόμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Σταθερή η στήριξη της Ελλάδας στην επανένωση Κύπρου

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου συζήτησαν τηλεφωνικά για τις εξελίξεις στην περιοχή και την ενίσχυση των τριμερών συνεργασιών, ενώ η Ελλάδα επανέλαβε τη σταθερή της στήριξη στην επανένωση της Κύπρου.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Το Κυπριακό είναι ζήτημα παράνομης κατοχής της Κύπρου

Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως 52 χρόνια μετά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το Κυπριακό παραμένει ζήτημα παράνομης κατοχής και τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων και των αγνοούμενων.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στο Κογκρέσο για το έργο Great Sea Interconnector

Διακομματική ομάδα Κογκρέσου καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τον Great Sea Interconnector ως προτεραιότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντάς τον με τα στρατηγικά συμφέροντα ΗΠΑ και διεθνείς οικονομικούς διαδρόμους.
Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Γαλλική ασπίδα απέναντι στην Τουρκία

Πώς η Αθήνα προσπαθεί μέσω Γαλλίας να ξεκλειδώσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος - Κύπρου, παρακάμπτοντας την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας. Συμφωνίες, διπλωματικοί ελιγμοί και η επιστροφή της Τουρκίας στην τακτική των παραβιάσεις.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Απαξιώνονται οι αμφισβητήσεις για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε τη συμφωνία ΑΔΜΗΕ-Meridiam για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας πως οι αμφισβητήσεις καταρρίπτονται, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει απαντήσεις με πράξεις, όχι λόγια.