ΓΔ: 2020.25 -1.72% Τζίρος: 81.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:38
Kherson-Xersona-Ukraine
Φωτο: Shutterstock

Βρετανία και Πολωνία θα κατασκευάσουν νέα χωριά στην Ουκρανία

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα χωριά στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας και το Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν πάνω από 700 ανθρώπους.

Η Βρετανία και η Πολωνία θα κατασκευάσουν δύο προσωρινά χωριά στη δυτική και κεντρική Ουκρανία για να προσφέρουν κατάλυμα σε αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της ρωσικής εισβολής, όπως ανέφερε σήμερα το Λονδίνο, δεσμευόμενο να παράσχει χρηματοδότηση 10 εκατ. λιρών (12,3 εκατ. δολάρια). 

Σχεδόν 118.000 Ουκρανοί έχουν φιλοξενηθεί από βρετανικές οικογένειες στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ως απάντηση στη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά κάποιοι αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δυσκολίες για να βρουν μόνιμη στέγαση. 

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι τα χωριά στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας και το Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν πάνω από 700 ανθρώπους, ένα μέρος των εκατομμυρίων εκτοπισμένων που έχουν μετεγκασταθεί σε άλλα μέρη της Ουκρανίας ή έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. 

«Τον περασμένο χρόνο, ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν συνέχισε να στοχοποιεί σπίτια αμάχων και υποδομές, με τον ουκρανικό λαό να πληρώνει βαρύ τίμημα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι. 

«Αυτή η νέα σύμπραξη Ηνωμένου Βασιλείου-Πολωνίας θα βοηθήσει να δοθεί φως, θέρμανση και σπίτια σε αυτούς που είναι σε μεγαλύτερη ανάγκη»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματίας σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χ. Θεοχάρης εκπροσώπησε την Ελλάδα στη ReBuild Ukraine 2025 στη Βαρσοβία

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης ηγήθηκε επιχειρηματικής αποστολής στη «ReBuild Ukraine 2025». Με τη συμμετοχή 13 ελληνικών εταιρειών, αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής.
Jail
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 17 χρόνια φυλακή σε αρχηγό για εμπρησμούς ρωσικής έμπνευσης

Ο Ντίλαν Ερλ, 21 ετών, καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση για εμπρηστικές επιθέσεις σε ουκρανικές επιχειρήσεις στο Λονδίνο, ενορχηστρώνοντας τρομοκρατικές ενέργειες με σύνδεση ρωσικής ομάδας Wagner και σχέδια απαγωγής επιχειρηματία.