ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Απερίσκεπτες και επικίνδυνες οι ενέργειες του Ιράν

Το Λονδίνο καταδίκασε τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ ενώ έκανε λόγο για τραυματίες, εκφράζοντας την ανησυχία του.

Η Βρετανία καταδίκασε σήμερα τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ στις οποίες σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα, αλλά και στρατεύματα του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού, ανάμεσά τους και Βρετανοί.

Παράλληλα εξέφρασε την «ανησυχία» της για «τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τραυματίες».

«Καταδικάζουμε αυτή την επίθεση εναντίον ιρακινών στρατιωτικών βάσεων όπου σταθμεύουν δυνάμεις του συνασπισμού, ανάμεσά τους και βρετανικές», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

«Καλούμε το Ιράν να μην επαναλάβει αυτές τις απερίσκεπτες και επικίνδυνες επιθέσεις και αντιθέτως να επιδιώξει άμεσα την αποκλιμάκωση», πρόσθεσε, εκφράζοντας την «ανησυχία» του «για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τραυματίες και τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων».

«Ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα ωφελήσει μόνο το Νταές (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», κατέληξε ο Ράαμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία κάλεσε τον Ιρανό πρέσβη μετά από κατηγορίες για κατασκοπεία

Ο πρεσβευτής του Ιράν κλήθηκε στο βρετανικό ΥΠΕΞ μετά τη δίωξη δύο Ιρανών για κατασκοπεία. Κατηγορούνται ότι παρακολουθούσαν εβραϊκούς στόχους στο Λονδίνο. Η κυβέρνηση τονίζει ότι θα προστατεύει τους πολίτες της.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Στηρίζει συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, προειδοποιεί για παράταση πολέμου

Ο Κιρ Στάρμερ χαιρέτισε τις αναφορές για συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν μετά τις δηλώσεις Τραμπ για «παραγωγικές» συζητήσεις. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως η χώρα του ήταν ενήμερη και είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Δεν υπάρχει εκτίμηση ότι η Βρετανία στοχοποιείται από το Ιράν

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Βρετανία στοχοποιείται από το Ιράν, παρά τα δημοσιεύματα για εκτόξευση πυραύλων σε αμερικανοβρετανική βάση στον Ινδικό Ωκεανό.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Δεν έχουμε ενδείξεις προσπάθειας του Ιράν να πλήξει την Ευρώπη

Ο Βρετανός υπουργός Στέγασης, Στιβ Ριντ, δήλωσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν σχεδιάζει ή μπορεί να επιτεθεί στην Ευρώπη με βαλλιστικούς πυραύλους, παρά τους ισχυρισμούς για εμβέλεια έως 4.000 χλμ. των ιρανικών πυραύλων.