ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βλαντίμιρ Πούτιν

Συνάντηση Πούτιν με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ στο Κρεμλίνο

Ο Λι έφτασε την Δευτέρα στην Ρωσία για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ενώ χθες, είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Επρόκειτο για την 24η μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ στο Κρεμλίνο.

Ο Λι έφτασε την Δευτέρα στην Ρωσία για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ενώ χθες, είχε συνομιλίες με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Επρόκειτο για την 24η μεταξύ τους συνάντηση.

Κατά την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού εξετάζονται ζητήματα διμερών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου, της επιστήμης, αλλά και της καινοτομίας.

Επίσης, εξετάζεται το πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Κίνας-Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο, η διμερής υποστήριξη στην πολυπολικότητα περιφερειακής και παγκόσμιας επιρροής, η φιλελευθεροποίηση του εμπορίου, η δημιουργία μιας ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και η κοινή λήψη μέτρων κατά των τάσεων εμπορικού προστατευτισμού, στις σύγχρονες εμπορικές σχέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η θέση της Βόρειας Κορέας στο παγκόσμιο διπλωματικό σκηνικό

Αναλυτές εκτιμούν πως το πολιτικό κύρος του Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύεται διεθνώς λόγω Ρωσίας, Κίνας και οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ο Τραμπ τόνισε τη θετική του στάση για τον περιορισμό της αμερικανικής συμμετοχής σε ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.
Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αποπομπή επικεφαλής οικονομολόγου VEB μετά από σχόλια για «πόλεμο φθοράς»

Η VEB απομάκρυνε τον επικεφαλής οικονομολόγο της, Αντρέι Κλεπάτς, μετά τα σχόλια ότι η Ρωσία υφίσταται οικονομικές απώλειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και μένει πίσω τεχνολογικά και οικονομικά από Δύση, Κίνα και εν μέρει την Ουκρανία.
Ρωσικό πολεμικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές περιπολίες Κίνας-Ρωσίας σε Βορειοανατολική Ασία

Κινεζικά και ρωσικά πολεμικά πλοία ολοκλήρωσαν διπλές περιπολίες άνω των δύο εβδομάδων και έφτασαν στο Βλαδιβοστόκ, στο πλαίσιο ετήσιας στρατιωτικής συνεργασίας, διασχίζοντας σημαντικά στενά της Βορειοανατολικής Ασίας.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρούμπιο έτοιμος για συνάντηση με Λαβρόφ και Ουάνγκ στην ASEAN

Ο Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ΥΠΕΞ Κίνας και Ρωσίας στη σύνοδο της ASEAN στις Φιλιππίνες, με φόντο τις αμερικανικές ανησυχίες για την κινεζική επιρροή και τις κατηγορίες Τραμπ για ανάμιξη της Κίνας.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα στηρίζει τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου της Κίνας στον Ειρηνικό

Το Κρεμλίνο δικαιολόγησε τη δοκιμή μη πυρηνικού πυραύλου από την Κίνα στον Ειρηνικό, τονίζοντας πως πρόκειται για κυριαρχικό δικαίωμα και ότι η Κίνα δεν απειλεί κανέναν. Αντιθέτως, η Αυστραλία τη χαρακτήρισε αποσταθεροποιητική.