ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βαρέλια πετρελαίου σε σειρά
Φώτο: Shutterstock

Μπάιντεν: Θα πιέσει την ενεργειακή βιομηχανία για πτώση των τιμών του πετρελαίου

Η τιμή του βαρελιού του αργού West Texas Intermediate (WTI), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, έκλεισε χθες Παρασκευή κάτω από τα 80 δολάρια, για πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες

Οδηγία στο οικονομικό κλιμάκιο της κυβέρνησής του έδωσε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, χθες Παρασκευή, να πιέσει τη βιομηχανία ενέργειας προκειμένου η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές να μετακυληθεί στους Αμερικανούς καταναλωτές που προμηθεύονται καύσιμα στα πρατήρια, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου του Λευκού Οίκου.

Η τιμή του βαρελιού του αργού West Texas Intermediate (WTI), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, έκλεισε χθες Παρασκευή κάτω από τα 80 δολάρια, για πρώτη φορά έπειτα από επτά μήνες και πλέον, υποχωρώντας στο επίπεδο όπου βρισκόταν πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εξαιτίας των ανησυχιών περί παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η τιμή του βαρελιού WTI προς παράδοση τον Νοέμβριο, το πιο διαδεδομένο προθεσμιακό συμβόλαιο, υποχώρησε 5,58% στα 78,74 δολάρια. Παράλληλα, η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου Brent Βόρειας Θάλασσας προς παράδοση τον Νοέμβριο υποχώρησε επίσης, κατά 4,76%, στα 86,15 δολάρια, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 8 μηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με Ιράν, μειώνονται οι τιμές πετρελαίου

Ο Τραμπ δίνει «χώρο» για συνομιλίες με το Ιράν, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρεσβευτή στον ΟΗΕ, καθώς σταμάτησαν προσωρινά οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί, ρίχνοντας τις τιμές του πετρελαίου. Όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές.
Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών άνω του 5% λόγω πιθανής συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν

Οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν σημαντική πτώση στις ασιατικές αγορές, καθώς η απουσία νέων συγκρούσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν ανακούφισε τους επενδυτές. Το Brent υποχώρησε 5,58% στα 91,38$ και το WTI 5,46% στα 84,43$.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Πωλήσεις πετρελαίου ύψους 18 δισ. δολαρίων από την αρχή του πολέμου

Το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο ως τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, οι πωλήσεις πετρελαίου έφτασαν τα 18 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας το 60% των προβλεπόμενων εσόδων του έτους.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί Χούθι και Ιράν με αυστηρή στρατιωτική απάντηση

Ο Τραμπ κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι κατά σαουδαραβικών πετρελαιοφόρων στην Υεμένη και προειδοποίησε και τα δύο μέρη με «σφοδρή στρατιωτική τιμωρία» σε νέα ανάρτησή του στο Truth Social.
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η βενζίνη ξεπέρασε τα 4 δολάρια λόγω νέων εντάσεων στη Μ. Ανατολή

Οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ ξεπέρασαν ξανά τα 4 δολάρια το γαλόνι λόγω των εντάσεων με το Ιράν και της διατάραξης στο Στενό του Ορμούζ. Η μέση τιμή αυξήθηκε πάνω από 30% από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AAA.