ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Να αποκλειστεί από τη G20 ο Πούτιν ζήτησε υποψήφιος διάδοχος του Τζόνσον

Παρά το γεγονός ότι ο Β. Πούτιν μαζί με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπινγκ θα συμμετάσχουν στην επόμενη σύνοδο κορυφής της G20, ο Ρίσι Σούνακ τόνισε πως πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στο Ρώσο πρόεδρο.

Ο Ρίσι Σούνακ, ο ένας από τους δύο υποψηφίους για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, κάλεσε την G20 να αποκλείσει την συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στις συνόδους της έως ότου η Μόσχα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

Ο Πούτιν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ θα μετάσχουν στην σύνοδο κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στο Μπαλί τον Νοέμβριο, δήλωσε νωρίτερα σήμερα σύμβουλος του προέδρου της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο.

«Οι εταίροι μας στην G20 και οι σύμμαχοί μας φέρουν συλλογικά την ευθύνη να εγκαλέσουν τον Πούτιν για την απεχθή συμπεριφορά του. Το να κάθεται κανείς στο τραπέζι μαζί του δεν είναι καλό όταν ευθύνεται για τον θάνατο παιδιών στα κρεβάτια τους την ώρα που κοιμούνται», δήλωσε εκπρόσωπος του πρώην υπουργού Οικονομικών Σούνακ.

«Χρειάζεται να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Πούτιν ότι δεν θα έχει μια καρέκλα στο τραπέζι, αν δεν και έως ότου σταματήσει τον παράνομο πόλεμό του στην Ουκρανία», σημείωσε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Σούνακ να έπεται της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία στη Βρετανία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Το στρατόπεδο της Τρας δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Η Ινδονησία, η οποία προεδρεύει φέτος της G20, αντιμετώπισε πιέσεις από τις δυτικές χώρες να αποσύρει την πρόσκλησή της προς τον Πούτιν να μετάσχει στην σύνοδο κορυφής λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Η Ινδονησία έχει προσκαλέσει επίσης τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Μπαλί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Βλέπουμε βρετανικό ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της Ουκρανίας

Η Μόσχα αποδίδει στη Βρετανία ρόλο στις πρόσφατες «προκλήσεις» της Ουκρανίας που επιδιώκουν να εμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών. Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα επανεξεταστεί.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έτοιμοι για πόλεμο λόγω απειλών, λέει ο στρατηγός

Ο Βρετανός αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Ρίτσαρντ Νάιτον προειδοποίησε πως περισσότεροι πολίτες θα χρειαστεί να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν λόγω της αυξημένης ρωσικής απειλής, καλώντας για ενίσχυση της άμυνας στη Βρετανία.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Προειδοποίηση νέας αρχηγού MI6 για αυξημένη ρωσική απειλή

Η νέα αρχηγός της MI6, Μπλέιζ Μετρεουέλι, θα τονίσει την αυξανόμενη απειλή της Ρωσίας και την ανάγκη οι κατάσκοποι να εκπαιδευτούν στην τεχνολογία, υπογραμμίζοντας ότι «η πρώτη γραμμή είναι παντού» στην παγκόσμια ασφάλεια.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ζητά εξηγήσεις από Βρετανία για τον στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα ζητά από τη Βρετανία να αποκαλύψει τον ρόλο του Βρετανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία, κατηγορώντας το Λονδίνο για υποστήριξη «τρομοκρατικών ενεργειών» του Κιέβου.
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: «Προκλητική η απειλή Πούτιν για πόλεμο με την Ευρώπη»

Ο Βρετανός υπ. Υγείας χαρακτήρισε "παντιέρα παλληκαρισμών" τη δήλωση Πούτιν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για πόλεμο με την Ευρώπη. Η υπ. Εξωτερικών ζητά από Πούτιν να σταματήσει τους λεονταρισμούς στο περιθώριο συνόδου ΝΑΤΟ.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός: Στήριξη για δίκαιη ειρήνη και πίεση στη Ρωσία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» την ανάγκη ενότητας και συνέχισης της στήριξης στην Ουκρανία και χαιρέτισε τις αμερικανικές προσπάθειες για επίτευξη δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.