ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Αρμενία: Τους 5 έφθασαν οι νεκροί λόγω της έκρηξης στη Γερεβάν

Αλλεπάλληλες εκρήξεις, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σημειώθηκαν σε χώρο με αποθηκευμένα πυροτεχνήματα, προκάλεσαν την μερική κατάρρευση κτιρίου στην αγορά χονδρικής Σουρμαλού.

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν άλλα δύο πτώματα από τα συντρίμμια του κτιρίου όπου σημειώθηκε έκρηξη χθες Κυριακή σε εμπορική ζώνη της Γερεβάν, της πρωτεύουσας της Αρμενίας, αυξάνοντας στους 5 νεκρούς τον ακόμη προσωρινό απολογισμό των θυμάτων της καταστροφής, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το αρμενικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων. Αλλεπάλληλες εκρήξεις, που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σημειώθηκαν σε χώρο όπου ήταν αποθηκευμένα πυροτεχνήματα, προκάλεσαν την μερική κατάρρευση κτιρίου στην αγορά χονδρικής Σουρμαλού. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η αγορά αυτή είναι συνήθως γεμάτη κόσμο τις Κυριακές. «Με βάση τα προκαταρκτικά δεδομένα, έγινε έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά», συνόψισε χθες το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Πάνω από εξήντα άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η καταστροφή στη Γερεβάν βυθίζει στο πένθος την Αρμενία καθώς η χώρα ζει δύσκολη περίοδο. Το μικρό κράτος του Καυκάσου με περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους δεν έχει ακόμη συνέλθει από τον πόλεμο του 2020 με το γειτονικό Αζερμπαϊτζάν, στον οποίο δοκίμασε βαριά ήττα η οποία πυροδότησε μείζονα πολιτική κρίση. Ένδειξη της περιρρέουσας νευρικότητας: λίγη ώρα μετά την έκρηξη στην αγορά Σουρμαλού, το μετρό της Γερεβάν εκκενώθηκε εξαιτίας προειδοποίησης για βόμβα, ανέφεραν οι αρχές, διευκρινίζοντας αργότερα πως δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Η πρεσβεία της γειτονικής Ρωσίας ανακοίνωσε πως προσπαθεί να εξακριβώσει εάν υπάρχουν Ρώσοι μεταξύ των θυμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Επέστρεψαν στα σπίτια τους 200.000 εκτοπισμένοι από Ζιρόντ

Περίπου 198.000 από τους 220.000 εκτοπισμένους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη νοτιοδυτική Γαλλία επέστρεψαν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τη νομάρχη της Ζιρόντ. Τέσσερις δήμοι παραμένουν εκκενωμένοι.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Επισκέψεις Ανδρουλάκη και Κυρανάκη στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Επισκέψεις στον Δήμο Αγίου Βασιλείου πραγματοποίησαν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης για να ενημερωθούν για την πυρκαγιά, τις ζημιές και τις ανάγκες που προέκυψαν στις πληγείσες περιοχές.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής με σχέδιο άμεσης εκκένωσης

Σε επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό του ΨΝΑ λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή. Υπάρχει σχέδιο εκκένωσης και μεταφοράς ασθενών σε ασφαλή μέρη, με προτεραιότητα όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα προς το νοσοκομείο «Αττικόν».
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή του Φρουρίου Μποφόρ

Ισραηλινές δυνάμεις ανατίναξαν τμήματα κοντά στο Φρούριο Μποφόρ, παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ισχυριζόμενες ότι κατέστρεψαν τούνελ τρομοκρατών μετά από παραβίαση εκεχειρίας από τη Χεζμπολάχ, με 700 τόνους εκρηκτικών.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες όλη νύχτα σε Ρέθυμνο, Πάρο, Άνδρο και Κάλυμνο

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες σε Ρέθυμνο, Πάρο, Άνδρο και Κάλυμνο. Ειδικά στην Πάρο, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο, ενώ κάτοικοι απομακρύνονται από επικίνδυνες περιοχές μέσω 112.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Θλίψη και εκκενώσεις μετά τον θάνατο δύο πυροσβεστών

Η Μαρία Λιονή χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα «μαύρη» για το Ρέθυμνο, λόγω της απώλειας δύο πυροσβεστών και της μεγάλης φωτιάς, που μαίνεται με δύσκολες συνθήκες και ανέμους έως 11 μποφόρ, ενώ καταγράφονται σημαντικές ζημιές στην περιοχή.