ΓΔ: 2622.02 -2.39% Τζίρος: 401.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Bretania-Johnson
Shutterstock

Δέσμευση Τζόνσον για μείωση του ποσοστού μετανάστευσης αν κερδίσει τις εκλογές

Αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον του Brexit. Οι υποψήφιοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε σήμερα για μείωση του ποσοστού μετανάστευσης αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Πέμπτη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν διάκειται εν γένει εχθρικά απέναντι στο να επιτρέπεται σε ξένους να δουλεύουν και να ζουν στη Βρετανία.

Στη Βρετανία θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου οι οποίες αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον του Brexit και της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, με τους ψηφοφόρους να έχουν να επιλέξουν κατά κύριο λόγο ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς υπό τον Τζόνσον και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Οι αριθμοί θα μειωθούν επειδή θα μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Τζόνσον στο Sky News. «Αυτό που νομίζω ότι δεν είναι σωστό είναι να έχουμε μια προσέγγιση που είναι ανεξέλεγκτη και δεν έχει περιορισμούς σε αυτό».

Ο Τζόνσον δεσμεύτηκε για μια προσέγγιση που θα στηρίζεται στα μόρια για τον έλεγχο της μετανάστευσης. Αυτό στο οποίο θα επικεντρωθεί, πρόσθεσε, θα είναι η μείωση της μετανάστευσης ανειδίκευτων, ενώ θα υπάρχει περιθώριο για αυτούς που έχουν υψηλή ειδίκευση και τους άλλους εργαζομένους που θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία.

«Δεν διάκειμαι εχθρικά απέναντι στην μετανάστευση (...) Είμαι οπαδός του να επιτρέπεται στους ανθρώπους να έρχονται σε αυτήν τη χώρα και το θεωρώ φανταστικό αν έχουν ταλέντα και θέλουν να κάνουν πράγματα και να φτιάξουν τις ζωές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μπορούν να συμβάλλουν στη χώρα μας», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bretania
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: «Ή ανατρέψτε με ή αφήστε με να υλοποιήσω το Brexit»

Δραματικές ώρες στη βρετανικό κοινοβούλιο, με τον Μπόρις Τζόνσον να ζητά, εν μέσω αποδοκιμασιών, από το Εργατικό Κόμμα είτε να επιχειρήσει να τον ανατρέψει, είτε να κάνει στην άκρη και να επιτρέψει στην κυβέρνησή του να υλοποιήσει το Brexit .
Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη στη Βρετανία για φερόμενη επίθεση στη βάση Φέιρφορντ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο στο Λονδίνο ως ύποπτο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών σχετικά με φερόμενη συνωμοσία σε βάση της RAF στο Φέιφορντ, που χρησιμοποιούνταν από τις ΗΠΑ για επιθέσεις στο Ιράν.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απειλή απέλασης Ισραηλινών διπλωμάτων αν κλείσει το προξενείο

Η Βρετανία εξετάζει την απέλαση Ισραηλινών διπλωματών, αν το Ισραήλ κλείσει το βρετανικό προξενείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, λόγω διαφωνιών για κυρώσεις κατά ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη. Η διορία λήγει την Πέμπτη.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία σχεδιάζει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Βρετανία εξετάζει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων λόγω ανησυχιών για κρατικές ενισχύσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη επιβληθεί συγκεκριμένοι δασμοί.