ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ρωσικά τεθωρακισμένα άσκηση
Ρωσικά και λευκορωσικά τεθωρακισμένα σε κοινή στρατιωτική άσκηση σε ανοιχτό πεδίο.

Η Λευκορωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική εισβολή

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου της χώρας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία προετοιμασία από πλευράς Λευκορωσίας για συμμετοχή στη σύγκρουση.

Η Λευκορωσία δεν σχεδιάζει να συμμετάσχει στη ρωσική εισβολή εναντίον της Ουκρανίας, όμως στέλνει πέντε τακτικές μονάδες τάγματος στα σύνορά της εκ περιτροπής για να αντικαταστήσουν τις δυνάμεις που έχουν ήδη σταθμεύσει εκεί, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας Βίκτορ Γκουλέβιτς.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας προειδοποίησε χθες τη Λευκορωσία να μην στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Ουκρανία επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση προς τη Λευκορωσία παρά το γεγονός ότι η χώρα χρησιμοποιείται ως σημείο απογείωσης για τα ρωσικά αεροσκάφη.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η μεταφορά στρατευμάτων δεν συνδέεται επ΄ουδενί με οποιαδήποτε προετοιμασία και ειδικά όχι με τη συμμετοχή των Λευκορώσων στρατιωτών στις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο ουκρανικό έδαφος», τόνισε ο Γκουλέβιτς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικός πύραυλος Oreshnik κατά Ουκρανίας κατασκευασμένος προ 9 ετών

Ο ρωσικός πύραυλος Oreshnik, που χρησιμοποιήθηκε φέτος κατά της Ουκρανίας, φαίνεται να φτιάχτηκε πριν 9 χρόνια με ρωσικά-λευκορωσικά εξαρτήματα. Η Ουκρανία αμφισβητεί τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί ακαταμάχητου όπλου.
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ουκρανίας με ηγέτιδα λευκορωσικής αντιπολίτευσης στο Κίεβο

Η Σβιατλάνα Τσιχανούσκαγια, επικεφαλής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, επισκέφθηκε το Κίεβο εν μέσω ρωσικών απειλών και μετά από deadly επίθεση στην πόλη. Τόνισε πως μόνο μια δημοκρατική Λευκορωσία φέρνει σταθερότητα στην περιοχή.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία επεκτείνει κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία όπως η ΕΕ

Η Ελβετία διευρύνει τις κυρώσεις της κατά Ρωσίας και Λευκορωσίας, υιοθετώντας μέτρα της ΕΕ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Από 22 Μαΐου, 115 επιπλέον πρόσωπα θα υπόκεινται σε δεσμεύσεις και απαγόρευση εισόδου στη χώρα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ίσως επιχειρήσει να εμπλέξει ξανά τη Λευκορωσία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί πως η Ρωσία ετοιμάζει ξανά τη Λευκορωσία για εμπλοκή στον πόλεμο, αναφέροντας κατασκευές δρόμων και πυροβολεία στα σύνορα. Η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της.
Αλεξάντερ Λουκασένκο πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις της Ουκρανίας κατά Λουκασένκο για στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο

Η Ουκρανία επέβαλε σήμερα κυρώσεις στον Λευκορώσο πρόεδρο Λουκασένκο, διαμηνύοντας ότι θα ενισχύσει τα αντίποινα κατά του Μινσκ για τη στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι στα κοινωνικά δίκτυα.