ΓΔ: 2347.23 1.45% Τζίρος: 714.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Britain-Johnson
Shutterstock

Politico: Και το Λονδίνο θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου

Το Politico ανέφερε ότι θα δοθεί περιθώριο πολλών μηνών μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση, ώστε να μπορέσει η παγκόσμια αγορά να προσαρμοστεί και να σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει βενζίνη λόγω πανικού.

Λίγο πριν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοινώσει την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με το Politico, η Βρετανία θα απαγορεύσει κι εκείνη τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, επικαλούμενο αξιωματούχους του Γουάιτχολ. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αργότερα σήμερα.

Το Politico ανέφερε ότι θα δοθεί περιθώριο πολλών μηνών μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση, ώστε να μπορέσει η παγκόσμια αγορά να προσαρμοστεί και να σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει βενζίνη λόγω πανικού.

Δεν θα απαγορευτούν ταυτόχρονα οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, αλλά αυτό είναι κάτι που συζητείται ακόμη από τη βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα χαράξει μια νέα στρατηγική για τον ενεργειακό εφοδιασμό καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η επακόλουθη άνοδος των τιμών επιταχύνουν την ανάγκη για νέες πηγές ενέργειας και για μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «θα ανακοινώσει ενέργειες για να συνεχίσει να θέτει τη Ρωσία υπεύθυνη για τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμά της στην Ουκρανία», αν και δεν διευκρίνισε τα μέτρα. Η επιταχυνόμενη κίνηση έρχεται καθώς το Κογκρέσο ετοιμαζόταν να αναλάβει δράση αυτή την εβδομάδα ενόψει του Λευκού Οίκου. Αυτό άσκησε πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν να κινηθεί πιο γρήγορα.

Η είδηση ήταν αρκετή, πάντως, ώστε να οδηγήσει το brent σε άνοδο που ξεπέρασε το 5%, αν και σημειώνεται μικρή αποκλιμάκωση των τιμών με το προθεσμιακό συμβόλαιο να βρίσκεται στο +4,6% και τα 128,80 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό αφού έφθασε έως και τα 117,25 δολάρια και διαμορφώνεται, πλέον, στα 124,27 εμφανίζοντας κέρδη 4,2%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντλίες πετρελαίου αγοράς
ΔΙΕΘΝΗ

Lukoil: Επαφές για πώληση των ξένων περιουσιακών της στοιχείων

Η Lukoil ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για πώληση των ξένων περιουσιακών της στοιχείων, μετά τις κυρώσεις Βρετανίας και ΗΠΑ. Η εταιρεία διαβεβαιώνει για ομαλή μεταβίβαση και διατήρηση θέσεων εργασίας.
Ανεφοδιασμός καυσίμων αυτοκινήτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια εξασφάλισε αναστολή βρετανικών κυρώσεων στη Lukoil, αναμένει ΗΠΑ

Η Βρετανία ανέστειλε προσωρινά κυρώσεις για το διυλιστήριο της Lukoil στη Βουλγαρία, επιτρέποντας τη συνέχιση συνεργασίας με εταιρείες και τράπεζες, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά ρωσικών πετρελαϊκών.
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Στάρμερ ανησυχεί για τον ρόλο Πούτιν στο «Συμβούλιο Τραμπ»

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξέφρασε ανησυχία για τη συμμετοχή Πούτιν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος ηγείται πολέμου στην Ουκρανία και θα πρέπει να διατηρηθεί η προσοχή σε αυτό το ζήτημα.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Βρετανία δεν αξίζει πια το «Μεγάλη» στο όνομά της

Ο Λαβρόφ πρότεινε να μετονομαστεί η Μεγάλη Βρετανία απλώς σε Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι η μόνη χώρα που αυτοαποκαλείται «Μεγάλη». Η δήλωση έγινε σε συζήτηση για την αποικιοκρατία και απευθύνθηκε σε Βρετανό δημοσιογράφο.