ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Prince
Shutterstock

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ο πρίγκιπας Άντριου για το σκάνδαλο

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ κατηγορήθηκε από την 38χρονη Αμερικανίδα, Βιρτζίνια Τζιούφρε για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξαν ο πρίγκιπας Άντριου και η Βιρτζίνια Τζιούφρε, η Αμερικανίδα που τον κατηγορούσε για σεξουαλική κακοποίηση, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της ενάγουσας, σε ένα δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, 61 ετών σήμερα, κατηγορήθηκε από την 38χρονη Αμερικανίδα, πρώην θύμα του πολυεκατομμυριούχου χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών. Ο Άντριου, η δίκη του οποίου ενώπιον αστικού δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη δεν είχε προσδιοριστεί ακόμη, διέψευδε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κύκλωμα του Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για σωματεμπορία ανηλίκων.

Οι όροι του οικονομικού διακανονισμού των δύο πλευρών δεν αποκαλύφθηκαν. Σύμφωνα ωστόσο με το δικαστικό έγγραφο, ο πρίγκιπας Άντριου θα κάνει μια «σημαντική δωρεά» στη φιλανθρωπική οργάνωση στήριξης των θυμάτων σεξουαλικής βίας, επικεφαλής της οποίας είναι η Τζιούφρε.

«Ο πρίγκιπας Άντριου ουδέποτε σκόπευε να συκοφαντήσει τον χαρακτήρα της κας Τζιούφρε και αποδέχεται ότι εκείνη υπέφερε τόσο ως θύμα κακοποίησης όσο και ως αποτέλεσμα άδικων δημοσίων επιθέσεων», αναφέρεται στο έγγραφο. «Ο πρίγκιπας Άντριου μετανιώνει για τη σχέση του με τον Επστάιν και χαιρετίζει το θάρρος της κας Τζιούφρε και άλλων διασωθέντων που όρθωσαν το ανάστημά τους για τους ίδιους και για τους άλλους. Δεσμεύεται να δείξει τη μετάνοιά του για τη σχέση του με τον Επστάιν, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της διακίνησης ανθρώπων και στηρίζοντας τα θύματα», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Η Τζιούφρε κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δούκα της Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι την κακοποίησε την περίοδο που είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Επστάιν.

Με τη σημερινή εξέλιξη ο πρίγκιπας θα αποφύγει τις δυνητικά εξευτελιστικές για τον ίδιο αποκαλύψεις και κατηγορίες τους επόμενους μήνες και κατά τη διάρκεια της δίκης του, που πιθανότατα θα διεξαγόταν το φθινόπωρο.

Μια εκπρόσωπος του πρίγκιπα είπε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απέφυγαν επίσης να σχολιάσουν την είδηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη στη Βρετανία για φερόμενη επίθεση στη βάση Φέιρφορντ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο στο Λονδίνο ως ύποπτο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών σχετικά με φερόμενη συνωμοσία σε βάση της RAF στο Φέιφορντ, που χρησιμοποιούνταν από τις ΗΠΑ για επιθέσεις στο Ιράν.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απειλή απέλασης Ισραηλινών διπλωμάτων αν κλείσει το προξενείο

Η Βρετανία εξετάζει την απέλαση Ισραηλινών διπλωματών, αν το Ισραήλ κλείσει το βρετανικό προξενείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, λόγω διαφωνιών για κυρώσεις κατά ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη. Η διορία λήγει την Πέμπτη.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία σχεδιάζει δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Βρετανία εξετάζει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων λόγω ανησυχιών για κρατικές ενισχύσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη επιβληθεί συγκεκριμένοι δασμοί.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Βρετανού συμβούλου Ασφαλείας στο Ισραήλ για το προξενείο Ιερουσαλήμ

Ο Βρετανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζόναθαν Πάουελ επισκέφθηκε το Ισραήλ για να αποτρέψει το κλείσιμο του προξενείου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά δεν κατάφερε να επιτευχθεί συμφωνία, σύμφωνα με πηγές.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόβια σε 34χρονο Κουβεϊτιανό για σχέδιο επίθεσης σε ισραηλινή πρεσβεία

Σε ισόβια καταδικάστηκε 34χρονος Κουβεϊτιανός που σχεδίαζε επίθεση με μαχαίρι στην ισραηλινή πρεσβεία Λονδίνου το 2025. Είχε συλληφθεί οπλισμένος ενώ προσπαθούσε να εισβάλει στον χώρο, κρίθηκε ένοχος για τρομοκρατία.