ΓΔ: 2224.3 0.87% Τζίρος: 125.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:26:01
Το Κρεμλίνο Μόσχας
Πανοραμική εικόνα του Κρεμλίνου της Μόσχας με φωτισμό το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ποταμό Μόσχβα.

Ρωσία: Η Βρετανία να σταματήσει τις συνεχείς απειλές περί κυρώσεων

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Αντρέι Κελίν δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να έχει συζητήσεις με τη Βρετανία, εφόσον αυτή έχει να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις.

Η Ρωσία ζήτησε σήμερα από τη Βρετανία να εγκαταλείψει τη ρητορική των κυρώσεων ενόψει της επίσκεψης των Βρετανών υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Μόσχα για να συζητήσουν την κρίση με την Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι σε αντίθεση περίπτωση οι συναντήσεις που θα έχουν θα είναι σύντομες.

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας αναμένεται να μεταβούν στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα σε μια ακόμη προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας καθώς υπάρχουν φόβοι για ρωσική εισβολή στη γειτονική χώρα.

Η Μόσχα αρνείται ότι σκοπεύει να πράξει κάτι τέτοιο και έχει υποβάλει μια σειρά αιτημάτων στη Δύση, στα οποία περιλαμβάνεται η δέσμευση ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Η Δύση έχει απειλήσει τη Ρωσία με κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο Αντρέι Κελίν δήλωσε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται να έχει συζητήσεις με τη Βρετανία, εφόσον αυτή έχει να καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις που απαντούν στις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Αν έρχονται στη Ρωσία για να μας απειλήσουν και πάλι με κυρώσεις, τότε είναι μάλλον ανώφελο: διαβάζουμε τα πάντα, βλέπουμε τα πάντα, γνωρίζουμε και ακούμε. Σε αυτή την περίπτωση ο διάλογος με τη Μόσχα θα είναι μάλλον αρκετά σύντομος», σχολίασε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσικό χρήμα κυρώσεις
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανικές κυρώσεις σε όσους στρατολογούν μετανάστες για τον πόλεμο στη Ρωσία

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 35 άτομα και οργανισμούς που εμπλέκονται στη στρατολόγηση μεταναστών υπέρ της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, με κατηγορίες για ανθρώπινο εμπόριο και αποσταθεροποιητικές ενέργειες σε Ευρώπη.
ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο απέλασε Ρώσο διπλωμάτη ως αντίποινα

Η Βρετανία απέλασε Ρώσο διπλωμάτη ως αντίποινα για την απομάκρυνση Βρετανού αξιωματούχου στη Μόσχα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί κατασκοπείας ως αβάσιμες και καταγγέλλοντας τις ρωσικές ενέργειες ως απαράδεκτη εκστρατεία εκφοβισμού.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα διαψεύδει βρετανικές κατηγορίες για απειλή στα υποθαλάσσια δίκτυα

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο διέψευσε ότι τα ρωσικά πλοία απειλούν κρίσιμες υποθαλάσσιες υποδομές της Βρετανίας, ενώ το Λονδίνο έχει αναπτύξει πολεμικά πλοία για να προστατεύσει καλώδια και αγωγούς από ρωσικά υποβρύχια.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απελαύνει Βρετανό διπλωμάτη με κατηγορίες για κατασκοπεία

Η Ρωσία ζήτησε την απέλαση Βρετανού διπλωμάτη κατηγορώντας τον για κατασκοπεία, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα. Ο διπλωμάτης, Άλμπερτους Γιαν Ρένσμπουργκ, πρέπει να φύγει εντός δύο εβδομάδων, καθώς του αφαιρέθηκε η διαπίστευση.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Εχθρική η απόφαση Βρετανίας για νηοψίες σε ρωσικά πλοία

Η Μόσχα χαρακτηρίζει εχθρικό το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου για νηοψίες και κατασχέσεις ρωσικών πλοίων, απειλώντας με αντίποινα, ενώ η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο καταγγέλλει την κίνηση ως βαθιά εχθρικό βήμα.