ΓΔ: 2593.56 0.93% Τζίρος: 51.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:40
Παλάτι του Ουέστμινστερ

Σοβαρά προβλήματα με την αύξηση του κόστους ζωής στη Βρετανία

Η κυβέρνηση χρειάζεται να επικεντρώσει την προσοχή της στην υποστήριξη της χώρας, μέσω της κρίσης που προκαλεί η αύξηση του οικονομικού κόστους του βιοτικού επιπέδου, τόνισε ο Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Ο Ίαν Ντάνκαν Σμιθ πρώην ηγέτης του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, είπε στους εν δυνάμει αμφισβητίες του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να «συγκρατήσουν» τις φιλοδοξίες τους, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να επικεντρώσει την προσοχή της στην υποστήριξη της χώρας, μέσω της κρίσης που προκαλεί η αύξηση του οικονομικού κόστους του βιοτικού επιπέδου.

Ο ίδιος, δήλωσε στην τηλεόραση του BBC, μετά από μία εβδομάδα πολιτικών εικασιών σχετικά με το μέλλον του πρωθυπουργού της Βρετανίας, ότι ο ίδιος «δεν υποστηρίζει ιδιαίτερα μία κατάσταση κατά την οποία οι Συντηρητικοί θα περιέλθουν στο χάος των ψήφων εμπιστοσύνης, μετά από εκλογές για την επιλογή ηγεσίας».

Ο Σμιθ υποστήριξε ότι αυτό θα ήταν λάθος «σε μία περίοδο για την οποία νομίζω ότι η βρετανική κοινή γνώμη έχει το δικαίωμα να (πει): σε ψηφίσαμε πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν σε ψηφίσαμε για να κάθεσαι εκεί, όταν τα εισοδήματά μας, δεν είναι αρκετά για να πληρώσουμε για το οικονομικό κόστος της ζωής μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 20 χρόνια κάθειρξη σε γραφείο τελετών για απάτη με σορούς

Ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Ρόμπερτ Μπους καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση επειδή κρατούσε σορούς αντί να τις ενταφιάζει ή να τις καίει, ενώ έδινε λανθασμένη τέφρα σε οικογένειες. Δήλωσε ένοχος για αδικήματα 12 ετών.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη άνδρα στην Κύπρο για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική βάση

Στην Κύπρο συνελήφθη άνδρας με βρετανική και αζερική υπηκοότητα, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.
Πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πιθανές νέες άδειες γεωτρήσεων στη Βόρεια Θάλασσα λέει ο Μπέρναμ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ τόνισε πως θα ακολουθήσει «πραγματιστική» στάση σχετικά με τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, απαντώντας στα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για νέες άδειες γεωτρήσεων.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ αφίξεων μεταναστών στη Βρετανία μέσω Μάγχης σε μία μέρα

Την Τετάρτη καταγράφηκαν 752 αφίξεις μεταναστών μέσω Μάγχης με μικρά σκάφη – αριθμός ρεκόρ για το 2024, σύμφωνα με το βρετανικό ΥΠΕΣ. Ο φετινός συνολικός αριθμός μειώθηκε κατά 42% σε σχέση με πέρσι.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Δασική πυρκαγιά στην ανατολική Αγγλία, ασφαλείς οι πυρηνικοί σταθμοί

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην ανατολική Αγγλία δεν απειλεί τους πυρηνικούς σταθμούς Sizewell, παρά το μέγεθός της, σύμφωνα με τις αρχές. Έχουν γίνει εκκενώσεις, ενώ δεν αναμένονται αλλαγές ανέμων που θα κατευθύνουν τη φωτιά προς αυτούς.