ΓΔ: 2354.7 -0.65% Τζίρος: 211.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:36
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δίπλα στη σημαία της Κίνας σε επίσημη εμφάνιση.

Κίνα: Επεκτείνεται η φύτευση σόγιας και ελαιούχων καλλιεργειών

Συγκεκριμένα, ο Κινέζος Πρόεδρος προτρέπει για την προστασία των γεωργικών εκτάσεων και την επέκταση της φύτευσης σόγιας και ελαιούχων καλλιεργειών.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επανέλαβε τη διασφάλιση της ασφάλειας των σιτηρών και του εφοδιασμού των γεωργικών προϊόντων σε μια συνάντηση πριν από τη διήμερη Κεντρική Διάσκεψη για την Αγροτική Εργασία που πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Δεκεμβρίου, αναφέρει η κρατική τηλεόραση της Κίνας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, ο Κινέζος Πρόεδρος προτρέπει για την προστασία των γεωργικών εκτάσεων και την επέκταση της φύτευσης σόγιας και ελαιούχων καλλιεργειών.

Ο ίδιος καλεί για συνεχείς προσπάθειες για την ανακούφιση της αγροτικής φτώχειας και την αγροτική αναζωογόνηση

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν με τον Κινέζο ΥΠΕΞ στο Παρίσι

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της αεροναυπηγικής, ενώ η γαλλική πλευρά επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξει η κινεζική αγορά στις γαλλικές επιχειρήσεις.
Πέναλτι δικαστική απόφαση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν επέβαλε 200 εκατ. ευρώ πρόστιμο στην Temu για ψηφιακές παραβιάσεις

Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην Temu από την ΕΕ για παραβάσεις του DSA. Η έρευνα εντόπισε επικίνδυνα προϊόντα και ελλιπή αξιολόγηση κινδύνων, ενώ κατηγορείται πως δεν έλεγξε επαρκώς το ρόλο πλατφόρμας και προώθησης.
Εμπορευματοκιβώτια Κίνας ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ στην Temu από ΕΕ για πώληση παράνομων προϊόντων

Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ στην Temu επειδή διαθέτει παράνομα προϊόντα στην πλατφόρμα της και δεν αξιολόγησε επαρκώς τους σχετικούς κινδύνους για τους καταναλωτές, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σημαίες Κίνας και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα στηρίζει την αντίσταση της Κούβας στις πιέσεις των ΗΠΑ

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι επαίνεσε την αντίσταση της Κούβας στις αμερικανικές πιέσεις, τονίζοντας τον διεθνή σεβασμό που απολαμβάνει η Κούβα και επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της Κίνας σε ένα σύστημα με επίκεντρο τον ΟΗΕ.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζο-Σιγκαπουριανή κοινοπραξία για επιτάχυνση εφαρμογών AI

Στις 26 Μαΐου, η Alibaba Cloud, η NTUC και τοπικοί φορείς ξεκίνησαν κοινοπραξία στη Σιγκαπούρη για την ενίσχυση της τεχνητής νοημοσύνης σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, παρέχοντας πρόσβαση σε εργαλεία AI και προγράμματα κατάρτισης.
Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Οι ODI επενδύσεις έφτασαν τα 429,4 δισ. γιουάν στο α' τετράμηνο 2026

Οι κινεζικές άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό (ODI) ανήλθαν στα 429,42 δισ. γιουάν το πρώτο τετράμηνο του 2026, σημειώνοντας αύξηση 3,9%, ενώ οι μη χρηματοοικονομικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 13,9%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.