ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δίπλα στη σημαία της Κίνας σε επίσημη εμφάνιση.

Κίνα: Επεκτείνεται η φύτευση σόγιας και ελαιούχων καλλιεργειών

Συγκεκριμένα, ο Κινέζος Πρόεδρος προτρέπει για την προστασία των γεωργικών εκτάσεων και την επέκταση της φύτευσης σόγιας και ελαιούχων καλλιεργειών.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επανέλαβε τη διασφάλιση της ασφάλειας των σιτηρών και του εφοδιασμού των γεωργικών προϊόντων σε μια συνάντηση πριν από τη διήμερη Κεντρική Διάσκεψη για την Αγροτική Εργασία που πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Δεκεμβρίου, αναφέρει η κρατική τηλεόραση της Κίνας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, ο Κινέζος Πρόεδρος προτρέπει για την προστασία των γεωργικών εκτάσεων και την επέκταση της φύτευσης σόγιας και ελαιούχων καλλιεργειών.

Ο ίδιος καλεί για συνεχείς προσπάθειες για την ανακούφιση της αγροτικής φτώχειας και την αγροτική αναζωογόνηση

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν με τον Κινέζο ΥΠΕΞ στο Παρίσι

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στον τομέα της αεροναυπηγικής, ενώ η γαλλική πλευρά επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξει η κινεζική αγορά στις γαλλικές επιχειρήσεις.
Χρήστος Κέλλας στη βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέλλας: Η αγροτική πολιτική είναι ζήτημα εθνικής σημασίας

Ο υφυπουργός Χρήστος Κέλλας από το Κιλελέρ τόνισε πως ο τόπος είναι σύμβολο για τους σημερινούς αγώνες του πρωτογενούς τομέα, δίνοντας έμφαση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και στη σημασία της Αγροτικής Πολιτικής.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη στήριξη για λιπάσματα και τυροκομικές επιχειρήσεις στη Λέσβο

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε ΠΝΠ με μέτρα στήριξης αγροτών: 15% επιδότηση για λιπάσματα έως 31/5/26 και αποζημιώσεις για τυροκομεία Λέσβου λόγω αφθώδους πυρετού. Ενίσχυση αφορολόγητη, ακατάσχετη, ανεκχώρητη.
ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την Κίνα για κράτηση πλοίων με παναμαϊκή σημαία

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κρατά πλοία υπό παναμαϊκή σημαία σε κινεζικά λιμάνια ως αντίποινα για την ανάκτηση παναμαϊκών λιμανιών από κινεζικό όμιλο, επικαλούμενη αυξημένους ελέγχους που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα επίπεδα.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν για την έναρξη ουσιαστικών και ειλικρινών ειρηνευτικών συνομιλιών, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προώθηση της ειρήνης και ο τερματισμός του πολέμου.