ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:03
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κτίριο
Το εμβληματικό κτίριο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ υπό ηλιόλουστο ουρανό στη Βοστώνη.

Το Harvard παραδέχθηκε πως είχε δεχθεί δωρεές από τον Τζ. Επστάιν

Το Harvard εξέφρασε σήμερα μεταμέλεια που αποδέχθηκε εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από τον Τζέφρι Έπσταϊν πριν αυτός καταδικαστεί το 2008 για σεξουαλικά εγκλήματα.

Το Harvard εξέφρασε σήμερα μεταμέλεια που αποδέχθηκε εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από τον Τζέφρι Έπσταϊν πριν αυτός καταδικαστεί το 2008 για σεξουαλικά εγκλήματα και ανέφερε ότι εκφράζει τη λύπη του για τη σύνδεση του με τον ατιμασμένο, καταδικασμένο Αμερικανό χρηματιστή.

Ο 66χρονος χρηματιστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου για κατηγορίες για σωματεμπορία και βιασμούς δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών, ορισμένα από τα οποία ήταν ακόμη και 14 ετών. Στις 10 Αυγούστου, ο μεγιστάνας βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, σε ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν. Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαγχονίστηκε.

Ο πρόεδρος του Harvard Λόρενς Μπάκοου δήλωσε πως ο Έπσταϊν δώρισε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια στο πανεπιστήμιο στο διάστημα μεταξύ 1998 και 2007, πριν ο θανών μεγιστάνας δηλώσει ένοχος για κατηγορίες περί πορνείας το 2008. Το Harvard υποστήριξε ότι συνειδητά απέρριψε ένα δώρο από τον Έπσταϊν το 2008 έπειτα από την καταδίκη του. Ωστόσο, σημείωσε ότι η εσωτερική έρευνα του πανεπιστημίου εξακολουθεί να διενεργείται.

«Τα εγκλήματα του Τζέφρι Έπσταϊν είναι αποκρουστικά και αξιόμεμπτα» είπε ο Μπάκοου με επιστολή του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Λυπούμαι βαθύτατα για την προηγούμενη σύνδεση του Harvard μαζί του».

Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου ήρθε μέρες μετά την αποκάλυψη του περιοδικού New Yorker που ανέφερε ότι το Εργαστήριο Μέσων Επικοινωνίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT Media Lab) προσπάθησε να αποκρύψει δωρεές που έλαβε από τον καταδικασμένο Αμερικανό χρηματιστή. Μετά το δημοσίευμα ο διευθυντής του Εργαστηρίου του MIT υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή του. Ο πρόεδρος του MIT αναγνώρισε τις δωρεές χθες και δήλωσε πως είχε υπογράψει μια ευχαριστήρια επιστολή στον Έπσταϊν το 2012.

Το Harvard τόνισε ότι θα δωρίσει συνολικά μη δαπανηθέντα υπόλοιπα 186.000 δολαρίων σε οργανώσεις για τη στήριξη θυμάτων σωματεμπορίας και σεξουαλικών επιθέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι συγκρούσεις στο Ιράν σταμάτησαν, ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι σκοτωμοί στο Ιράν σταμάτησαν και ότι δεν εκτελέστηκαν διαδηλωτές, σύμφωνα με πηγές του. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν στο μέλλον.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Μινεάπολη: Αστυνομικός μετανάστευσης πυροβόλησε Βενεζουελάνο

Πράκτορας της ICE πυροβόλησε μετανάστη από τη Βενεζουέλα στη Μινεάπολη, προκαλώντας οργή. Η δημοτική αρχή ζητά την άμεση αποχώρηση της ICE, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας επιβεβαιώνει πως υπήρξε αντίσταση στη σύλληψη.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αμφιβάλλω αν ο Ρεζά Παχλαβί έχει αρκετή στήριξη στο Ιράν

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ρεζά Παχλαβί «ωραίο τύπο», αλλά αμφιβάλλει αν μπορεί να κυβερνήσει το Ιράν. Προβλέπει πιθανή κατάρρευση του ιρανικού καθεστώτος και κατηγορεί τον Ζελένσκι για το αδιέξοδο στον πόλεμο με τη Ρωσία.