ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Επιχειρηματική χειραψία συμφωνίας
Φώτο: Shutterstock

Συμφωνίες 1,1 δισ. δολ. στην Επιχειρηματική Διάσκεψη Κίνας - Λ. Αμερικής

Η διήμερη διάσκεψη ολοκληρώθηκε χθες με την υπογραφή 18 συμφωνιών συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ συμφωνιών μεταξύ εταιριών από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική στους τομείς της κτηνοτροφίας, των ορυκτών, των αυτοκινήτων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού.

Συμφωνίες οικονομικής αξίας περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπογράφτηκαν στη διάρκεια της 14ης Επιχειρηματικής Διάσκεψης Κίνας-Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (LAC) που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Τσονγκτσίνγκ που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας.

Η διήμερη διάσκεψη ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με την υπογραφή 18 συμφωνιών συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ συμφωνιών μεταξύ εταιριών από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική στους τομείς της κτηνοτροφίας, των ορυκτών, των αυτοκινήτων, αλλά και του ιατρικού εξοπλισμού.

Η Κίνα αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη της περιοχής LAC με τον ετήσιο όγκο των εμπορικών συναλλαγών να είναι μεγαλύτερος από 300 δισεκατομμύρια δολάρια για τρία συνεχόμενα χρόνια. Η περιοχή LAC αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο προορισμό για τις επενδύσεις εξωτερικού της Κίνας, με περισσότερες από 2.700 επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το Πεκίνο στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2007 και αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα για την οικονομία και την προώθηση του κινεζικού εμπορίου στη Λατινική Αμερική. Η 15η διάσκεψη μεταξύ της Κίνας και της Λατινικής Αμερικής θα πραγματοποιηθεί στον Ισημερινό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση του Σι Τιζπίνγκ με Λατινοαμερικανούς ΥΠΕΞ στις 13.05.

Πρόκειται για τη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC), που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα.
Λούλα ντα Σίλβα προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Την Κίνα θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα τον επόμενο μήνα

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια, ο Σι Τζιπίνγκ και ο Λούλα συμφώνησαν να αναβαθμίσουν το καθεστώς των διπλωματικών σχέσεων και υπέγραψαν περισσότερες από τριάντα συμφωνίες συνεργασίας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Σημαντική αντίδραση» αν ο Καναδάς υπογράψει εμπορική συμφωνία με Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν δυναμικά εάν ο Καναδάς υπογράψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα, εκφράζοντας ανησυχία ότι με αυτή τη συμφωνία η Κίνα θα αποκτήσει επιρροή στον Καναδά.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Κινέζος κομμωτής συνελήφθη για χρηματοδότηση της Χαμάς

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν 38χρονο Κινέζο, ιδιοκτήτη κομμωτηρίου κοντά στη Βαρκελώνη, ως ύποπτο για μεταφορές κρυπτονομισμάτων 600.000 ευρώ υπέρ της Χαμάς, μέσω του ελέγχου εικονικών πορτοφολιών.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΓΓ ΟΗΕ: Μόνη της μια δύναμη δεν λύνει τα παγκόσμια προβλήματα

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επέκρινε Κίνα και ΗΠΑ για τη γεωπολιτική τους στάση, λέγοντας πως τα παγκόσμια προβλήματα δεν επιλύονται όταν μόνο μία ή δύο δυνάμεις υπαγορεύουν αποφάσεις ή διαιρούν τον κόσμο σε αντίπαλες σφαίρες επιρροής.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ επικίνδυνη» η προσέγγιση Βρετανίας με την Κίνα

Ο Τραμπ δήλωσε πως είναι «πολύ επικίνδυνη» η βρετανική προσπάθεια προσέγγισης με την Κίνα, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Στάρμερ στο Πεκίνο και τις δηλώσεις για ενίσχυση των διμερών σχέσεων παρά τις υφιστάμενες διαφωνίες.