ΓΔ: 2610.99 -0.03% Τζίρος: 12.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:46:34
Afganistan-gynaikes
Φωτο: ΑΠΕ

Οι Ταλιμπάν πληρώνουν με σιτάρι την «σκληρή εργασία» ενάντια στην ανεργία

Το πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε 40.000 άνδρες στην Καμπούλ, αναμένεται να ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα βοήθειας, που συνίσταται στη διανομή σιταριού ως αντάλλαγμα για εργασία σε δεκάδες χιλιάδες άνδρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πείνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε 40.000 άνδρες στην Καμπούλ, αναμένεται να ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αφγανική πρωτεύουσα.

«Είναι ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της ανεργίας», τόνισε, διευκρινίζοντας πως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να «εργαστούν σκληρά».

Το πρόγραμμα αναμένεται να διαρκέσει δύο μήνες, με 11.600 τόνους σιταριού που θα διανεμηθούν ως μισθοί στην πρωτεύουσα και 55.000 τόνους σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως η Χεράτ, η Τζαλαλαμπάντ και η Κανταχάρ.

Στην Καμπούλ, για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σκάψουν κανάλια και τάφρους προκειμένου να συλλέγεται το νερό και το χιόνι, στο πλαίσιο της μάχης κατά της έλλειψης νερού.

Ο Μουτζαχίντ και άλλοι αξιωματούχοι, όπως ο υπουργός Γεωργίας Αμπντούλ Ράχμαν Ρασίντ και ο δήμαρχος της Καμπούλ Χαμντουλάχ Νουμάνι, έκοψαν μια ροζ κορδέλα και έσκαψαν ένα μικρό χαντάκι, κατά τη διάρκεια μιας τελετής εγκαινίων στο Ριζ Κορ, μια αγροτική περιοχή της πρωτεύουσας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αξιωματούχος δολοφονήθηκε από ένοπλους στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν

Άγνωστοι ένοπλοι σκότωσαν υψηλόβαθμο στέλεχος της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν στη Μπανταχσάν. Η ασφάλειά του αντέδρασε, σκοτώνοντας έναν δράστη και συλλαμβάνοντας άλλον έναν. Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Πρώτη απέλαση Αφγανού χωρίς ποινικό μητρώο από το 2021

Για πρώτη φορά μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν, η Γερμανία απέλασε Αφγανό χωρίς ποινικό μητρώο, όταν απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου του. Είχε βρεθεί παράνομα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και επέστρεψε πριν απελαθεί στο Αφγανιστάν.
Αεροφωτογραφία πλημμυρισμένης περιοχής
ΔΙΕΘΝΗ

82 νεκροί από πλημμύρες και έντονες βροχοπτώσεις σε Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 82 νεκροί σε Ινδία, Πακιστάν και Αφγανιστάν από καταρρακτώδεις βροχές αυτή την εβδομάδα. Στο κρατίδιο Άσαμ της Ινδίας, οι νεκροί έφτασαν τους 36, ενώ πάνω από 650.000 άτομα έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Συνεχίζονται οι έρευνες για 100 αγνοούμενους μετά τις πλημμύρες

Στη βόρεια-ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, κάτοικοι και διασώστες αναζητούν αγνοούμενους στα ερείπια μετά τις φονικές πλημμύρες. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 23 νεκροί, ενώ δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι.
Σημαία Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: Πέντε νεκροί από ζέστη, 14 αγνοούμενοι στον δρόμο προς Ιράν

Στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, αστυνομία και διασώστες ψάχνουν 14 αγνοούμενους μετανάστες μετά τον εντοπισμό 5 νεκρών, πιθανότατα λόγω ζέστης, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Ιράν. Το όχημά τους χάλασε σε θύελλα στη Νιμρόζ.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά εξηγήσεις για τη συνάντηση Κομισιόν-Ταλιμπάν

Στις 23 Ιουνίου, αξιωματούχοι της ΕΕ συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία Ταλιμπάν στο Βέλγιο, με επίκεντρο τις απελάσεις Αφγανών. Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ο Μάγκνους Μπρύνερ θα απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα στο Ευρωκοινοβούλιο.