ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

«Φρένο» της ΔΟΕ στην FIFA για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια - Γιατί διαφωνεί

Η ΔΟΕ περιέγραψε τις κύριες ανησυχίες της,  ως το αρνητικό αντίκτυπο που θα υπάρξει σε άλλα αθλήματα, την ισότητα των φύλων και την ευημερία/υγεία των παικτών.

Eπικαλούμενη τρεις βασικές ανησυχίες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για τα σχέδια της FIFA να διεξάγει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια ζητώντας ευρύτερη διαβούλευση από την παγκόσμια ομοσπονδία. 

Η ΔΟΕ περιέγραψε τις κύριες ανησυχίες της,  ως το αρνητικό αντίκτυπο που θα υπάρξει σε άλλα αθλήματα, την ισότητα των φύλων και την ευημερία/υγεία των παικτών, ενώ δεν αναφέρθηκε ο πιθανός αντίκτυπος στο τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων αν το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

«Η ΔΟΕ συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες και υποστηρίζει τις εκκλήσεις των φορέων του ποδοσφαίρου, των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών και των μεγάλων διοργανωτών τουρνουά για μια ευρύτερη διαβούλευση, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των αθλητών, η οποία προφανώς δεν έχει πραγματοποιηθεί», ανέφερε η ΔΟΕ.

Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, αποκάλυψε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι την πρόθεση της FIFA να διερευνήσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, και η αντίθεση αυξάνεται σταθερά από τότε.

Αρκετές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, παίκτες, προπονητές εξέφρασαν δημόσια διαφωνία για το σχέδιο, το οποίο η FIFA συνέχισε να υποστηρίζει δημόσια, έχοντας - με τη σειρά της - εξασφαλίσει ισχυρή υποστήριξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχασε τη ζωή του ο Μάριος Οικονόμου, πρώην ποδοσφαιριστής

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου, 34 ετών, έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο στα Ιωάννινα. Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου κατέληξε, προκαλώντας θλίψη στον αθλητικό κόσμο και την τοπική κοινωνία.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 1 νεκρός και 219 τραυματίες στις ταραχές μετά τη νίκη της Παρί

Ένας νεκρός, 219 τραυματίες και 780 προσαγωγές είναι ο απολογισμός των χθεσινών ταραχών στο Παρίσι, μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν, με λεηλασίες και βανδαλισμούς να σημειώνονται παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία.
Ποδοσφαιρικό στάδιο
ΔΙΕΘΝΗ

Μουντιάλ: Ρεκόρ εσόδων για τη FIFA, λιγότερα κέρδη για τους οικοδεσπότες

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 αναμένεται να είναι το πιο κερδοφόρο στην ιστορία της FIFA, όμως οι αναλυτές εκτιμούν ότι το όφελος για τις οικονομίες των χωρών υποδοχής θα είναι περιορισμένο.