ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σήμα FIFA
Φωτο: Shutterstock

«Φρένο» της ΔΟΕ στην FIFA για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια - Γιατί διαφωνεί

Η ΔΟΕ περιέγραψε τις κύριες ανησυχίες της,  ως το αρνητικό αντίκτυπο που θα υπάρξει σε άλλα αθλήματα, την ισότητα των φύλων και την ευημερία/υγεία των παικτών.

Eπικαλούμενη τρεις βασικές ανησυχίες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για τα σχέδια της FIFA να διεξάγει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια ζητώντας ευρύτερη διαβούλευση από την παγκόσμια ομοσπονδία. 

Η ΔΟΕ περιέγραψε τις κύριες ανησυχίες της,  ως το αρνητικό αντίκτυπο που θα υπάρξει σε άλλα αθλήματα, την ισότητα των φύλων και την ευημερία/υγεία των παικτών, ενώ δεν αναφέρθηκε ο πιθανός αντίκτυπος στο τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων αν το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

«Η ΔΟΕ συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες και υποστηρίζει τις εκκλήσεις των φορέων του ποδοσφαίρου, των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών και των μεγάλων διοργανωτών τουρνουά για μια ευρύτερη διαβούλευση, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των αθλητών, η οποία προφανώς δεν έχει πραγματοποιηθεί», ανέφερε η ΔΟΕ.

Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, αποκάλυψε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι την πρόθεση της FIFA να διερευνήσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, και η αντίθεση αυξάνεται σταθερά από τότε.

Αρκετές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, παίκτες, προπονητές εξέφρασαν δημόσια διαφωνία για το σχέδιο, το οποίο η FIFA συνέχισε να υποστηρίζει δημόσια, έχοντας - με τη σειρά της - εξασφαλίσει ισχυρή υποστήριξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος με όρους ο αρχιδιαιτητής για την υπόθεση της ΜΚΟ

Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο 43χρονος αρχιδιαιτητής, κατηγορούμενος για χειραγώγηση αγώνων και εμπλοκή σε υπόθεση ΜΚΟ. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή. Αύριο απολογείται ο 37χρονος ιδρυτής της ΜΚΟ.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει νέων διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων

Περίπου 70.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν αύριο στη Γαλλία, ενόψει διαδηλώσεων για τις οποίες υπάρχουν εκκλήσεις για βία. Ο Μακρόν συναντήθηκε με μαθητές και θα συναντήσει δυνάμεις ασφαλείας, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αναβλήθηκαν πολλοί αγώνες λόγω διαδηλώσεων το Σάββατο

Η γαλλική αστυνομία ανέβαλε ποδοσφαιρικούς αγώνες του Σαββάτου σε Τουλούζη και Μπορντό για λόγους ασφαλείας, με συζητήσεις για αναβολή και άλλων αγώνων. Κάθε Σαββατοκύριακο, 60.000 αστυνομικοί απασχολούνται για την ασφάλεια αγώνων.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Νομαρχίες και δήμοι μπορούν να επιβάλουν μερική απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι νομαρχίες και δήμοι μπορούν να εφαρμόζουν μερική απαγόρευση κυκλοφορίας σε περίπτωση κινδύνου για τη δημόσια τάξη, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για προστασία των εκλογών και την ασφάλεια των υποψηφίων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο κέντρο: Οπαδοί ξένης ομάδας επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, 11 συλλήψεις

Έντεκα οπαδοί ξένης ποδοσφαιρικής ομάδας συνελήφθησαν στην Αθήνα, έπειτα από επιθέσεις σε αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.
γήπεδο τούμπα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΟΚ: 100 χρόνια, παρών στην καθημερινότητα και πέρα από τα γήπεδα

Το διεθνές συνέδριο «100 χρόνια ΠΑΟΚ: Ποδόσφαιρο και Κοινωνία» διερευνά πώς η αγάπη για μια ομάδα επηρεάζει τη ζωή, τις σχέσεις και την ταυτότητα των ανθρώπων, αναδεικνύοντας τον ΠΑΟΚ ως βίωμα πέρα από το γήπεδο.