ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομικός Βρετανίας οπλισμένος
Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Εφαρμογή μέτρων ασφάλειας για την προστασία των βουλευτών

«Ζούμε σε μία ανοιχτή κοινωνία, σε μία δημοκρατία. Δεν θα μας εκφοβίσει κανένας…, για να σταματήσουμε να υπηρετούμε λειτουργικά την εκλεγμένη δημοκρατία μας», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δήλωσε σήμερα ότι θα εφαρμοστούν μέτρα ασφάλειας για τα μέλη του κοινοβουλίου, ώστε να μπορούν να ασκούν τα καθημερινά καθήκοντά τους, μετά τη δολοφονία του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι που επιτίθενται στη δημοκρατία δεν θα πετύχουν.

«Όλα τα μέτρα εφαρμόζονται για την ασφάλεια των βουλευτών, ώστε να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους, ως δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη» ανέφερε η Πατέλ σε ένα απόσπασμα μετάδοσης των δηλώσεών της.

«Ζούμε σε μία ανοιχτή κοινωνία, σε μία δημοκρατία. Δεν θα μας εκφοβίσει κανένας…, για να σταματήσουμε να υπηρετούμε λειτουργικά την εκλεγμένη δημοκρατία μας» τόνισε η υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Νίκος Χριστοδουλίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης: Αποικιοκρατική κληρονομιά οι βρετανικές βάσεις Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης ζητά τον τερματισμό της αποικιοκρατικής κληρονομιάς των βρετανικών βάσεων, στηρίζοντας και την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, σύμφωνα με συνέντευξή του στον Observer.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσημη επίσκεψη του Ζελένσκι στη Βρετανία το 2027

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να επισκεφθεί επίσημα τη Βρετανία το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους Financial Times. Η ημερομηνία δεν έχει οριστεί και η επίσκεψη δύσκολα θα συμπέσει με τη σύνοδο G20 που θα γίνει το 2027 στο Μάντσεστερ.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Sky καταγγέλλει απειλή κατά της ασφάλειάς της στη Βρετανία

Η Sky ανακοίνωσε πως δέχθηκε απειλή για την ασφάλειά της, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα η ιρλανδική RTE εκκένωσε το κτίριό της μετά από απειλή για βόμβα. Έγινε αξιολόγηση κατάστασης και ενημερώθηκαν οι αρχές.
Άντι Μπέρναμ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία δεν θα προσκαλέσει τον Πούτιν στη G20, λέει ο Μπέρναμ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα προσκληθεί στη σύνοδο της G20 που θα φιλοξενήσει η Βρετανία του χρόνου, όπως ανέφερε η εφημερίδα The Economist.
Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος πυρκαγιάς στο βρετανικό κοινοβούλιο λόγω έλλειψης ανακαίνισης

Το Ανάκτορο του Γουέστμινστερ κινδυνεύει από πυρκαγιά ή καταστροφή, καθώς οι βουλευτές αναβάλλουν την απαραίτητη ανακαίνιση, ενώ το κτίριο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως παλιές εγκαταστάσεις, διαρροές και αμίαντο.