ΓΔ: 2362.35 -0.17% Τζίρος: 467.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Καμπούλ τοπίο πόλης
Η Καμπούλ με φόντο βουνά και καπνό στον ορίζοντα, σύγχρονη κατάσταση ασφαλείας.

Έκρηξη στην Καμπούλ: Επλήγη με drone επίδοξος καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επίσης επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό πλήγμα έπληξε έναν ύποπτο βομβιστή που επέβαινε σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι ΗΠΑ ευθύνονται για τη σημερινή έκρηξη στην Καμπούλ που οφείλεται σε επίθεση με ρουκέτα και είχε στόχο έναν καμικάζι, φερόμενο μέλος του IS-K, ο οποίος σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και επλήγη μέσα στο αυτοκίνητό του, όπως μετέδωσε το BBC και το Ρόιτερς.

Όπως μεταδίδει το BBC, αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε με drone.

"Είμαστε βέβαιοι ότι πλήξαμε τον στόχο. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αμάχων. Οι εκρήξεις από το αυτοκίνητό του που ακολούθησαν υποδηλώνουν την παρουσία σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών σε αυτό", δήλωσε ένας αξιωματούχος του στρατού στον αμερικανικό εταίρο του BBC, το CBS.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επίσης επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό πλήγμα έπληξε έναν ύποπτο βομβιστή που επέβαινε σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Associated Press.

Νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια ρουκέτα έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών στην αφγανική τηλεόραση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτή, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιάκαι 4 τραυματίστηκαν.

Η αφγανική ειδησειογραφική σελίδα Ariana News μετέδωσε επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ότι από τη συγκεκριμένη έκρηξη καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και τμήμα μιας πολυκατοικίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαμαρτυρία για τη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: 10.000 διαδηλωτές ζητούν συγγνώμη από τον Τραμπ για το Αφγανιστάν

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία στην Κοπεγχάγη, καταδικάζοντας δηλώσεις του Τραμπ για τη συμβολή Δανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Τοποθετήθηκαν 44 σημαίες προς τιμήν πεσόντων έξω από την αμερικανική πρεσβεία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι Βρετανοί στρατιώτες είναι πάντα στο πλευρό των ΗΠΑ

Ο Τραμπ εξήρε τη συνεισφορά των Βρετανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, μετά από προηγούμενα επικριτικά σχόλια για τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τα οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε προσβλητικά.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Φρέντερικσεν: Αδιανόητη η αμφισβήτηση του ρόλου των συμμάχων στο Αφγανιστάν

Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν χαρακτήρισε «αφόρητη» τη στάση Τραμπ, που αμφισβητεί τη συμβολή των συμμάχων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, εκφράζοντας στήριξη στους βετεράνους και τη δέσμευση των δυνάμεων της Δανίας.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρίγκιπας Χάρι καλεί τον Τραμπ να σεβαστεί τους ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες

Ο πρίγκιπας Χάρι απάντησε στον Τραμπ, τονίζοντας ότι οι θυσίες των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αξίζουν αλήθεια και σεβασμό, αναφέροντας πως υπηρέτησε εκεί και το Ηνωμένο Βασίλειο είχε 457 απώλειες.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: «Αποκρουστική» η δήλωση Τραμπ για τα νατοϊκά στρατεύματα

Ο Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τραμπ για τη δράση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν «προσβλητικές και αποκρουστικές», δηλώνοντας ότι προκάλεσαν πόνο στις οικογένειες θυμάτων κι απέτισε φόρο τιμής στους 457 Βρετανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αντιδράσεις μετά τα σχόλια Τραμπ για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Ο Τραμπ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Βρετανούς βουλευτές και βετεράνους, ισχυριζόμενος πως τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ απέφυγαν τη γραμμή του μετώπου στο Αφγανιστάν και δηλώνοντας πως «δεν τους χρειασθήκαμε ποτέ».