ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Η Ουαλία συστήνει επιτροπή που θα διερευνήσει την ανεξαρτησία της

Τη σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει πώς την πιθανότητα ανεξαρτησίας της Ουαλίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εθνικιστικού Κόμματος της Ουαλίας, 'Ανταμ Πράις.

Τη σύσταση μίας επιτροπής που θα αναλάβει να διερευνήσει πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια ανεξάρτητη Ουαλία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εθνικιστικού Κόμματος της Ουαλίας, 'Ανταμ Πράις. Στην επιτροπή αυτή θα προεδρεύει η πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας Εργατικών και Κόμματος Ουαλίας της ουαλικής συνέλευσης, Τζόσελιν Ντέιβις.

«Αποστολή μας είναι να πείσουμε τους πολίτες της Ουαλίας ότι η ανεξαρτησία δεν είναι απλά και μόνο επιθυμητή, αλλά ουσιαστικά αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής μας» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Πράις. Συμπλήρωσε ότι κατά τον τελευταίο χρόνο χιλιάδες Ουαλοί συμμετείχαν σε πορείες υπέρ της ανεξαρτησίας, στο Κάρντιφ και σε άλλες μεγάλες πόλεις της επαρχίας της Βρετανίας, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα ποσοστό περίπου 30% υποστηρίζει διαρκώς κάτι τέτοιο, οδηγώντας το αίτημα από το περιθώριο στην κεντρική πολιτική συζήτηση.

Στόχος της επιτροπής, είπε, είναι να διερευνήσει πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στην επόμενη δεκαετία, αναλαμβάνοντας εκτεταμένες αναλύσεις και πολιτικές. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ντάουνινγκ Στριτ: Καταγγελία παρέμβασης μετά τις δηλώσεις ΗΠΑ για φοιτητή

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Στάρμερ κατήγγειλε τις παρεμβάσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Βανς για τη δολοφονία Νόουακ, τονίζοντας πως τέτοιες δηλώσεις τροφοδοτούν το διχασμό. Η οικογένεια του θύματος δεν επιθυμεί πολιτική εκμετάλλευση.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στάρμερ: Ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ πιθανή από το 2030

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, προειδοποίησε ότι η Ρωσία ενδέχεται να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ από το 2030 και τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει τη στρατιωτική του ισχύ για να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Χένρι Νόβακ – Ιδεολογική χειραγώγηση και δύο μέτρα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέκρινε τη διαχείριση της δολοφονίας του Χένρι Νόβακ στη Βρετανία, κάνοντας λόγο για «ιδεολογική χειραγώγηση» και «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων», ενδεικτική πολιτισμικής παρακμής.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έρευνα για Άντριου και Μάντελσον στην υπόθεση Έπστιν για έναν χρόνο

Έως έναν χρόνο εκτιμάται πως θα διαρκέσουν οι βρετανικές έρευνες για τον πρίγκιπα Άντριου και τον Πίτερ Μάντελσον σχετικά με την υπόθεση Έπστιν. Και οι δύο συνελήφθησαν, αρνούνται αδικήματα και δεν έχει ασκηθεί δίωξη.