ΓΔ: 2105.82 0.82% Τζίρος: 193.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
businessdaily_tourism_covid
Πηγή: Shutterstock

«Λευκός καπνός» βγήκε για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid

Πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το πιστοποιητικό, ο οποίος διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν. Ο Κανονισμός για το πιστοποιητικό θα πρέπει να εγκριθεί από τα Κράτη - Μέλη.

Βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ για το «Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid» (EU Digital Covid Certificate). 

Την είδηση ανακοίνωσε στο twitter o Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς. «Λευκός καπνός: Έχουμε συμφωνία στην πρόταση της Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid. Καλωσορίζω τη σημερινή συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ. Παραδώσαμε αυτό το νέο εργαλείο σε χρόνο ρεκόρ για να διασφαλίσουμε την ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών», έγραψε ο Βέλγος Επίτροπος.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το πιστοποιητικό, ο οποίος διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν.

Ο Κανονισμός για το πιστοποιητικό θα πρέπει να εγκριθεί από τα Κράτη - Μέλη και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 7-10 Ιουνίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμα COVID-19 αεροδρόμιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έρευνα Τραμπ για θανάτους που ίσως σχετίζονται με εμβόλια COVID

Η FDA ερευνά πιθανούς θανάτους από τα εμβόλια κατά της COVID-19 σε παιδιά και ενήλικες, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, εν μέσω συζητήσεων για πολιτικοποίηση της υγειονομικής πολιτικής.
Τράπεζα της Αγγλίας πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 10,9 δισ. λίρες χάθηκαν από ψευδείς αξιώσεις στην πανδημία

Νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι ψευδείς αξιώσεις κατά την πανδημία COVID-19 στοίχισαν στη Βρετανία 10,9 δισ. λίρες, λόγω έλλειψης ασφαλιστικών δικλίδων σε κυβερνητικά προγράμματα, όπως αναφέρει η Υπ. Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς.
Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη επιβεβαιώνει την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη Γαλλία

Νέα γαλλική μελέτη διαπίστωσε ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 μείωσαν σημαντικά τη θνησιμότητα κατά 20-25% για 4 χρόνια, ενώ οι εμβολιασμένοι είχαν 74% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από Covid σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.
Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Υπηρεσία Τροφίμων ΗΠΑ: Πιθανή σύνδεση 10 παιδικών θανάτων με εμβόλια

Σύμφωνα με στοιχεία της FDA, τουλάχιστον δέκα παιδιά ενδέχεται να πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, με πιθανή αιτία μυοκαρδίτιδα ή άλλη καρδιακή φλεγμονή, όπως ανέφερε ο Επίτροπος Μακάρι.