ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Διώρυγα του Σουέζ πλοία

Αίγυπτος: Αποζημιώσεις από την εταιρεία του Ever Given ζητά το Κάιρο

«Αυτό που συνέβη ήταν ευθύνη του καπετάνιου, το κανάλι μας είναι ασφαλές», σημείωσε ο βοηθός του Αιγύπτιου προέδρου σχετικά με την προσάραξη του πλοίου στη Διώρυγα του Σουέζ.

Το Κάιρο θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του γιγαντιαίου πλοίου εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που απέκλεισε επί σχεδόν μια εβδομάδα τη διέλευση της Διώρυγας του Σουέζ, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο ναύαρχος Μοχάμπ Μαμές, βοηθός του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

«Θα απαιτήσουμε αποζημιώσεις από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για όλες τις συνέπειες από την ακινητοποίηση του πλοίου, για την χρήση όλων των ρυμουλκών, θα απαιτήσουμε το πλήρες κόστος», τόνισε ο βοηθός του Αιγύπτιου προέδρου σε θέματα ανάπτυξης λιμένων και της Διώρυγας του Σουέζ.

Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη του περιστατικού στον καπετάνιο του πλοίου, λέγοντας ότι «αυτό που συνέβη ήταν ευθύνη του καπετάνιου, το κανάλι μας είναι ασφαλές».

Ειδικότερα, η προσάραξη του Ever Given από την περασμένη Τρίτη, μέχρι νωρίτερα σήμερα, όταν και ολοκληρώθηκε η επιχείρηση αποκόλλησής του επιτρέποντας ξανά τη διέλευση της Διώρυγας, προκάλεσε τεράστια προβλήματα και ένα μποτιλιάρισμα τουλάχιστον 400 πλοίων, τα οποία περίμεναν σήμερα να μπορέσουν να διασχίσουν αυτή την σημαντική οδό για το θαλάσσιο εμπόριο που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος ναύαρχος τόνισε πως η Αίγυπτος δεν πρόκειται να κάνει κατασκευαστικές αλλαγές στην Διώρυγα, συμπληρώνοντας πως «το κανάλι είναι απολύτως ασφαλές, όλα τα πλοία το διασχίζουν χωρίς προβλήματα, αν κάτι συμβεί, είναι πολύ σπάνιο». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η ασφάλεια της Αιγύπτου προτεραιότητα για την Ισλαμική Δημοκρατία

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε ότι η ασφάλεια της Αιγύπτου είναι υψίστης σημασίας για το Ιράν, μετά την επίθεση drone στη Νταμιέτα. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου επιβεβαίωσε πυρκαγιά σε πλοία, ενώ οι Χούθι αρνήθηκαν ανάμειξη.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Επίθεση drone προκάλεσε φωτιά σε δεξαμενόπλοια LNG στη Νταμιέτα

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η φωτιά σε δύο πλοία LNG στη Δαμιέτη προκλήθηκε από επίθεση με drone, χωρίς να διευκρινίζεται ο υπαίτιος. Στόχος ήταν αμερικανικό και ελληνικών συμφερόντων πλοίο, σύμφωνα με αρχικές έρευνες.
Έλτον Τζον στο πιάνο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον καλούνται να πληρώσουν στη Daily Mail

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο Έλτον Τζον και άλλοι διάσημοι ενδέχεται να πληρώσουν εκατομμύρια στην εταιρεία των Daily Mail και Mail on Sunday, μετά την ήττα τους στη δίκη για υποκλοπές. Η εταιρεία ζητά αποζημίωση 9,9 εκατ. λιρών για δικαστικά έξοδα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πατέρας της Έιμι Γουάινχαουζ πληρώνει 1 εκατ. λίρες για ψευδείς κατηγορίες

Ο Μιτς Γουάινχαουζ καταδικάστηκε να πληρώσει σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ σε δύο φίλες της Έιμι Γουάινχαουζ, καθώς έχασε τη δίκη που είχε κάνει για την πώληση ρούχων της κόρης του χωρίς την άδειά του.