ΓΔ: 2090.64 0.20% Τζίρος: 172.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Προβάδισμα 8 μονάδων για τους Συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον

Με 8 μονάδες προηγούνται οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, έναντι των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν, όπως αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Daily Mail.

Το Συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει προβάδισμα οκτώ εκατοστιαίων μονάδων έναντι των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Αυτό τουλάχιστον καταγράφει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ταμπλόιντ εφημερίδας Daily Mail.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 34% των προτιμήσεων, οι Εργατικοί το 26% και το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών το 19%, ενώ το Κόμμα του Μπρέξιτ του Νάιτζελ Φαράζ προσελκύει το 12%.

Οι Τζόνσον και Κόρμπιν αναμένεται να αρχίσουν τη βραχεία προεκλογική εκστρατεία τους σήμερα Πέμπτη, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών της 12ης Δεκεμβρίου, στις οποίες οδήγησε το παρατεινόμενο αδιέξοδο όσον αφορά το Brexit, το οποίο αναβλήθηκε ως την 31η Ιανουαρίου 2020.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation σε δείγμα 1.010 ενηλίκων Βρετανών διεξήχθη μέσω του Διαδικτύου την Τρίτη και χθες Τετάρτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Πλήθος προσφύγων Παλαιστίνης
ΔΙΕΘΝΗ

Μπιλ Γκέιτς: Πρώτη άνοδος παιδικής θνησιμότητας στη Βρετανία λόγω περικοπών

Το Ίδρυμα Γκέιτς εκτιμά ότι φέτος θα πεθάνουν 200.000 περισσότερα παιδιά κάτω των 5 ετών σε σχέση με το 2024, λόγω περικοπών στη διεθνή βοήθεια, σηματοδοτώντας την πρώτη αύξηση παιδικής θνησιμότητας στον αιώνα.
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: «Προκλητική η απειλή Πούτιν για πόλεμο με την Ευρώπη»

Ο Βρετανός υπ. Υγείας χαρακτήρισε "παντιέρα παλληκαρισμών" τη δήλωση Πούτιν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για πόλεμο με την Ευρώπη. Η υπ. Εξωτερικών ζητά από Πούτιν να σταματήσει τους λεονταρισμούς στο περιθώριο συνόδου ΝΑΤΟ.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στο δικαστήριο η απαγόρευση της Palestine Action

Νομικοί της βρετανικής κυβέρνησης υπερασπίστηκαν στο δικαστήριο την απαγόρευση της Palestine Action ως «αναλογική» λόγω της «κλιμάκωσης» δράσεων του φορέα, παρά τις αντιδράσεις οργανώσεων και προσφυγή της συνιδρύτριας Χούντα Αμόρι.