ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού ο πρωθυπουργός της Κροατίας

«Μας ενδιαφέρει να συμμετάσχουμε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει τα ταξίδια» ανέφερε ο Αντρέι Πλένκοβιτς.

Υπέρ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Playbook του Politico.

«Μας ενδιαφέρει να συμμετάσχουμε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει τα ταξίδια» ανέφερε ο Αντρέι Πλένκοβιτς

Το πιστοποιητικό, θα πρέπει να «διευκολύνει την κυκλοφορία και την κατάργηση μιας σειράς εθνικών περιοριστικών μέτρων και απαγορεύσεων ταξιδιού», σημείωσε ο Πλένκοβιτς και επισήμανε:

«Είναι σημαντικό να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Η όλη ιδέα της ευρωπαϊκής διαβούλευσης είναι ότι έχουμε ένα είδος πλαισίου το οποίο λαμβάνει υπόψη την ισότητα των πολιτών μας και τη δυνατότητα μετακίνησης. Αυτός είναι ο γενικός στόχος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιστιοπλοϊκό-Τουρισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανθεκτικότητα του ιστιοπλοϊκού τουρισμού στην Ελλάδα παρά τις προκλήσεις

Η ελληνική αγορά ναυλώσεων ιστιοπλοϊκών σκαφών δείχνει να διατηρεί τη δυναμική της και το 2026, επιβεβαιώνοντας ότι παραμένει ένας θελκτικός προορισμός ιστιοπλοϊκού τουρισμού στη Μεσόγειο.
Πανοραμική Κροατία τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις Αιγύπτιοι βρέθηκαν νεκροί στον ποταμό Σάβο στην Κροατία

Τρεις Αιγύπτιοι που διέμεναν στην Κροατία βρέθηκαν νεκροί στον ποταμό Σάβο στο Ζάγκρεμπ, δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή τους ενώ κολυμπούσαν. Η έρευνα περιλάμβανε αστυνομία, πυροσβέστες και διασώστες.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 506 νεκροί σε 1.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.561 κρούσματα, ενώ το στέλεχος Bundibugyo δεν έχει ακόμα εμβόλιο ή θεραπεία.
Ζόραν Μιλάνοβιτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Κροατία: Διαφωνία ηγεσίας για συμμετοχή στρατιωτών στη γαλλική παρέλαση

Διαφωνία για τη συμμετοχή Κροατών στρατιωτών στην παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι: Ο πρόεδρος της Κροατίας λέει όχι, ενώ ο πρωθυπουργός συμφωνεί. Ο πρόεδρος επικαλείται την απουσία της Γαλλίας από εθνική εκδήλωση το 2025.